Şeful Secţiei Obstetrică - Ginecologie de la CF2 a fost demis

Şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie a Spitalului CF 2 a fost demis, după ce starea mai multor paciente, printre care şi prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, s-a agravat în urma intervenţiilor efectuate la această unitate, suspiciunile vizând infecţii nosocomiale.

486 afișări
Imaginea articolului Şeful Secţiei Obstetrică - Ginecologie de la CF2 a fost demis

Şeful Secţiei Obstetrică - Ginecologie de la CF2 a fost demis

Surse din conducerea Ministerului Transporturilor au declarat că această decizie a fost luată luni dimineaţă.

Decizia de demitere a şefului secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, a fost luată după ce vineri, directorul Spitalului, Constantin Tănase, a fost, la rândul lui, demis de ministrul Radu Berceanu.

Ministerul Sănătăţii (MS) efectuează o anchetă la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri.

Deciziile au fost luate după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Starea Ameliei Anton s-a ameliorat, ea respirând fără aparate de 24 de ore, dar a celeilalte paciente este încă gravă, femeia fiind în şoc toxico-septic.

Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, a declarat, luni dimineaţă, că Amelia Antoniu nu vorbeşte încă, pentru a i se proteja aparatul fonator.

Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator în cazul probelor recoltate de la cele două paciente, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indicau posibilitatea unei infecţii nosocomiale, Ministerul Sănătăţii precizând însă că sunt aşteptate rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici