Senatul a adoptat Legea Dragnea, care anulează 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care şi Liviu Dragnea, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, după ce, în cursul aceleiaşi după-amieze, propunerea a fost dezbătută în Comisia de buget şi a primit raport favorabil.

26074 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat Legea Dragnea, care anulează 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv

Senatul a adoptat Legea Dragnea, care anulează 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv

”Principala problemă pe care o au românii este numărul diabolic de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească. Multe taxe nu acoperă prin valoarea lor costurile, arată lipsa de încredere a statului în cetăţeni, intenţia de a-i umili. Astăzi, ghişeul este un loc al umilinţei. Românii mai au nevoie de un concediu pentru a-şi putea programa să plătească aceste taxe, inventate de-a lungul anului. Putem reduce o mare parte din birocraţie, prin eliminarea acestor taxe”, a declarat Liviu Dragnea, în timp ce îşi susţinea propunerea legislativă în plenul Senatului.

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a acuzat rapiditatea cu care a trecut propunerea legislativă prin Senat şi a cerut supunerea propunerii în dezbatere publică pentru un termen de 30 de zile.

”După 3 ani şi jumătate de guvernare Ponta, PSD a găsit soluţia pentru România. O soluţie liberală, scăderea taxelor. Problema PNL este că PSD, fiind un partid de stânga, nu a înţeles metoda de implementare a scăderii acestor taxe. (...) Vă propunem să lăsăm legea 30 de zile în dezbatere publică. Comisia să o dezbată serios, apoi să venim cu ea în plen”, a spus Atanasiu.

Propunerea lui Atanasiu a fost susţinută în plen şi de liderul senatorilor PNL, Ion Popa, în caz contrar el anunţând că senatorii liberali vor vota împotrivă. Propunerea de amânare a fost respinsă cu 24 de voturi pentru şi 83 împotrivă.

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a propus adoptarea propunerii în Senat şi supunerea dezbaterii publice până când proiectul va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

”Faptul că diverse grupuri parlamentare de orientări ideologice diferite vorbesc de valori liberale nu trebuie să ne mire. Într-un anumit fel, suntem cu toţii liberali. Salut această armonie în jurul valorilor liberale. Ideea că trebuie să lăsăm o perioadă de timp, mi se pare că, în această speţă, e o redundanţă şi un capriciu politic decât un argument solid. Vă propun să votăm legea în Senat, o trimitem la Camera Deputaţilor, timp în care e suficient răgaz să o dezbatem public. Să dăm un semnal că ne procupă despovărarea populaţiei de taxe, vă propun să dăm un semnal politic pentru această detaxalizare”, a argumentat Vosganian.

Mai mult, colegul său, senatorul ALDE Daniel Barbu a spus că supunerea în dezbatere publică am propunerilor legislative revine doar autorităţilor publice.

Liderul grupului PSD, Mihai Fifor, a cerut trecerea la vot, solicitare acceptată prin vot.

Propunerea legislativă a fost adoptată în Senat cu 89 de voturi pentru, o abţinere şi 17 voturi împotrivă.

Proiectul PSD a fost depus în Parlament în urmă cu numai o săptămână.

Din rândul celor 102 taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici