Sindicatele, nemulţumite de modificarea impozitării contractelor part-time, cer consultare de urgenţă

Sindicaliştii Cartel Alfa au cerut vineri Guvernului să cheme de urgenţă la consultări reprezentanţii angajaţilor, criticând dur măsura impozitării contractelor parţiale la nivelul salariului minim.

761 afișări
Imaginea articolului Sindicatele, nemulţumite de modificarea impozitării contractelor part-time, cer consultare de urgenţă

Sindicatele, nemulţumite de modificarea impozitării contractelor part-time, cer consultare de urgenţă

”Introducerea de mecanisme hei-rupiste, nediscutate în prealabil cu partenerii sociali, nu va face decât să încurajeze formele de muncă nedeclarată şi să culpabilizeze salariaţii şi pe cei care sunt contribuabili corecţi. Faptul că Guvernul doreşte să modifice codul fiscal, în sensul impozitării la nivelul salariului minim a salariilor, cu încadrare cu timp parţial, mai mici decât salariul minim, pe de o parte pune o presiune suplimentară asupra angajatorilor de bună credinţă, care pot avea o nevoie reală de personal angajat cu timp parţial, crescându-le costurile nejustificat, pe de altă parte, prejudiciază interesele salariatului, care nu va beneficia la pensie de aceste contribuţii suplimentare plătite de angajator”, se arată într-un comunicat transmis de Cartel Alfa.

Totodată, sindicaliştii solicită consultarea de urgenţă în Consiliului Naţional Tripartit.

”În contextul în care, conform programului de guvernare, de la 1 ianuarie 2018 este prevăzut transferul contribuţiilor ce revin angajatorului în sarcina salariatului, acest lucru nu va determina decât o exploatare suplimentară a lucrătorului, scăzând valoarea salariului net a acestuia”, transmit sindicatele.

Şi PNL susţine că ordonanţa emisă de Guvern pentru taxarea suplimentară a contractelor part-time încalcă Codul fiscal şi limitele Constituţiei, încurajând firmele afectate de această măsură să acţioneze pe calea instanţelor judecătoreşti pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici