Situaţie generată de lipsa lucrătorilor de la salubritate, la Brăila. Gunoi neridicat în mai multe cartiere. Ce solicită primarul

Primăria Brăila solicită rezilierea contractului cu o firmă de salubrizare, responsabilă de colectarea deşeurilor din aproximativ o treime din oraş, după ce angajaţii acesteia nu au mai respectat graficele de strângere a gunoiului menajer.

634 afișări
Imaginea articolului Situaţie generată de lipsa lucrătorilor de la salubritate, la Brăila. Gunoi neridicat în mai multe cartiere. Ce solicită primarul

Situaţie generată de lipsa lucrătorilor la salubritate, la Brăila. Gunoi neridicat în mai multe cartiere. Ce solicită primarul (FOTO de arhivă)

Problemele au apărut în urmă cu trei zile, când salariaţii unei societăţi de salubrizare au intrat în grevă, solicitând plata salariilor din ultimele trei luni. Ca urmare, compania nu a mai putut respecta graficele de strângere a gunoiului menajer şi a celui colectat selectiv, ceea ce a atras nemulţumirea cetăţenilor din Brăila.

„De pe o zi pe alta este o mizerie cruntă lângă containere. Gunoiul se ridică la grămadă aşa că noi degeaba îl selectăm. Oamenii cu cărucioare le deschid, nu ştiu cum şi răscolesc în ele”, s-a plâns o brăileancă pe Facebook.

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a anunţat că va solicita rezilierea contractului cu firma. Până la şedinţa Consiliului Local programată în 31 octombrie, gunoiul din cartiere va fi adunat de angajaţii primăriei şi de celelalte două societăţi de salubritate care au contracte cu municipalitatea.

„Este o situaţie de necesitate. Gunoiul îl ridicăm prin forţe proprii, cu oameni de la serviciile specializate ale Primăriei, şi cu ajutorul celorlalte două companii din oraş. Societatea are mari probleme financiare, nu a mai respectat graficele, nu şi-a plătit angajaţii şi revoltător este că noi suntem cu plăţile la zi către ei. Solicit rezilierea contractului, vom atribui zonele deţinute de societatea cu probleme celorlalte două companii de salubritate din oraş”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.

Atribuirea zonelor de ridicare a gunoiului menajer ar trebui să se facă în cel mult o săptămână şi jumătate de la şedinţa Consiliului Local Brăila în care va fi supus aprobării proiectul privind rezilierea contractului.

Firma pentru care se solicită rezilierea contractului acoperă aproximativ o treime din oraş, în care se găsesc mai multe cartiere de blocuri.

Taguri:
gunoi,
reziliere,
primar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici