Şoferul băut care a intrat cu maşina într-un loc de joacă şi a lovit 5 copii a fost ARESTAT preventiv

Şoferul care a provocat accidentul în urma căruia cinci copii au ajuns la spital a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, iar cazul a fost preluat de reprezentanţii Parchetului.

1247 afișări
Imaginea articolului Şoferul băut care a intrat cu maşina într-un loc de joacă şi a lovit 5 copii a fost ARESTAT preventiv

Şoferul băut care a intrat cu maşina într-un loc de joacă şi a lovit 5 copii a fost arestat preventiv

Decizia aparţine Tribunalului Târgu Bujor.

Bărbatul fusese reţinut pentru 24 de ore, la scurt timp după producerea accidentului. Tot atunci poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,99 la mie în aerul expirat şi că maşina pe care o conducea avea inspecţia tehnică periodică expirată de la începutul lunii august.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Ulterior, rezultatele de sânge au confirmat că bărbatul consumase foarte mult alcool înainte de a urca la volan.

”Şoferul a spus că i s-a blocat direcţia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Cazul este anchetat de Parchet, iar procurorii vor încerca să stabilească dacă organizatorul evenimentului de la Roşcani a respectat prevederile legale. Asta în condiţiile în care numeroşi martori ai accidentului au susţinut că prezenţa unor echipaje de Poliţie şi Jandarmi la manifestarea de la Roşcani ar fi preîntâmpinat incidentul. În acest caz, Primăria Băneasa, în calitate de organizator al manifestării, nu a solicitat prezenţa forţelor de ordine. Conform legii, organizatorul nu este obligat să apeleze la ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor, dar trebuie să asigure securitatea participanţilor şi este responsabil pentru cele întâmplate în timpul desfăşurării evenimentului.

„Conform legii 60, primarul stabileşte dacă are nevoie de forţe de ordine sau dacă poate să asigure securitatea evenimentului cu personal propriu. Nu trebuie declarate aceste manifestări, organizatorul decide dacă o face sau nu. Am avut solicitări din partea altor primari să-i sprijinim pentru manifestările prilejuite de zilele comunei şi miercuri am trimis echipaje de jandarmi, nu au fost incidente. Nu am fost solicitaţi de reprezentanţii Primăriei Băneasa, nu există nicio hârtie oficilă în acest sens la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi”, a declarat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi, Cătălin Bădin.

Cinci copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, aflaţi într-un parc din Roşcani, judeţul Galaţi, au fost răniţi miercuri după-amiază, după ce un şofer beat a intrat cu maşina în locul de joacă. Unul dintre copii este în stare gravă şi a fost adus la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu elicopterul SMURD. Celelalte victime au multiple fracturi şi leziuni la cap, trunchi şi picioare şi au fost duse la acelaşi spital cu ambulanţe SAJ şi SMURD.

„Trei sunt mai grav, sunt în reanimare. Unul este cel mai grav, cu multiple fracturi de bazin. În continuare o să se stabilească gravitatea leziunilor pe care le au. Nu se impune transferul la Bucureşti”, declara şeful secţiei Chirurgie a Spitalului de Copii Galaţi, Virgil Cristea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici