SONDAJ: Românii au păreri împărţite despre reacţia Guvernului la probleme de securitate naţională

Aproape jumătate dintre români, mai precis 49% dintre ei, au o părere bună sau foarte bună în ceea ce priveşte modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională, procentul fiind aproape egal cu cel al persoanelor cu opinii contrare (47%), potrivit unui sondaj IRES.

655 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Românii au păreri împărţite despre reacţia Guvernului la probleme de securitate naţională

SONDAJ: Românii au păreri împărţite despre reacţia Guvernului la probleme de securitate naţională (Imagine: Shutterstock)

Astfel, 36% dintre respondenţi au o părere bună despre modul în care Guvernul Ponta a reacţionat la probleme de securitate naţională, iar 13%, una foarte bună.

Totodată, 24% au o părere proastă, iar 23%, o opinie foarte proastă în legătură cu acelaşi subiect.

Raportul de cercetare privind securitatea naţională, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), a vizat activitatea şi notorietatea ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Astfel, conform sondajului, 33% dintre persoanele intervievate apreciază activitatea lui Oprea ca fiind mai bună comparativ cu cea a predecesorilor săi, 32% sunt de părere că activitatea a fost la fel, iar 15%, că este mai slabă decât cea a foştilor miniştri de Interne - nu mai puţin de 18, începând din decembrie 1989.

Aceeaşi cercetare arată că 28% dintre români au multă şi foarte multă încredere în vicepremierul Gabriel Oprea: 21% dintre români au multă încredere în ministrul Afacerilor Interne, în timp ce 7% au foarte multă încredere. Totodată, 22% dintre persoanele intervievate au declarat că au foarte puţină încredere.

Referitor la notorietatea ministrului Afacerilor Interne, 77% dintre respondenţi au putut indica ce funcţie ocupă Gabriel Oprea în Guvernul Ponta. Alţi 3% au spus că ministrul Afacerilor Interne este Mircea Duşă, iar 1% l-au indicat pe Ioan Rus, Titus Corlăţean sau Liviu Dragnea.

La realizarea raportului de cercetare al IRES au participat 1.224 de persoane de peste 18 ani. Raportul a fost realizat în perioada 18-21 iulie şi are o eroare maximă de ± 2,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici