STUDIU: Românii au cea mai mare încredere în SMURD, spitalele private şi ambulanţă. Care sunt instituţiile în care românii se încred cel mai puţin

SMURD, spitalele private şi serviciul de ambulanţă sunt instituţiile medicale în care românii au mare încredere, la polul opus fiind Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit unui studiu lansat vineri de Institutul Aspen România.

855 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Românii au cea mai mare încredere în SMURD, spitalele private şi ambulanţă. Care sunt instituţiile în care românii se încred cel mai puţin

STUDIU: Românii au cea mai mare încredere în SMURD, spitalele private şi ambulanţă. Care sunt instituţiile în care românii se încred cel mai puţin (Imagine: Zoltan Racz/ Mediafax Foto)

Studiul Confido lansat vineri de Institutul Aspen România arată că printre instituţiile în care românii au cea mai mare încredere se numără SMURD (83%), spitale private (74%) şi serviciul de ambulanţă (aproape 60%).

La polul opus, instituţiile în care românii au mai puţină încredere sunt Ministerul Sănătăţii, care ocupă ultima poziţie a clasamentului, cu 26%, dar şi Casa Naţională de Asigurări Sociale de Sănătate.

Acelaşi studiu arată că 80% dintre români consideră oportun ca, pentru serviciile acoperite de asigurarea obligatorie de sănătate, pacienţii să aibă acces în aceleaşi condiţii atât la furnizori din sistemul public, cât şi la cei aparţinând sistemului privat de sănătate.

În studiu se mai arată că medicii ar trebui remuneraţi în funcţie de evaluările primite din partea pacienţilor. "Peste 70% dintre români sunt de părere că atât medicii activând în sistemul public, cât şi în cel privat, ar trebui remuneraţi ţinându-se cont de evaluările făcute de către pacienţi", se arată în studiul Confido.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici