Tânăr eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă

Un bărbat de 30 de ani din Bârlad, eliberat din penitenciar la începutul acestei luni, în baza noilor Coduri penale, a fost arestat din nou, luni, pentru tâlhărie, după ce i-a smuls unei eleve din mână un telefon mobil, el fiind urmărit şi prins de un poliţist din Iaşi aflat în timpul liber.

110 afișări
Imaginea articolului Tânăr eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă

Tânăr eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, recidivistul, Ionuţ Năstase, a atacat-o pe eleva în vârstă de 15 ani, din comuna Iana, şi i-a smuls telefonul mobil din mână în timp ce aceasta se afla în dreptul unei treceri de pietoni de pe strada Republicii din Bârlad. Atacatorul a luat-o apoi la fugă, iar în urmărirea acestuia au plecat doi bărbaţi care au văzut incidentul, precum şi un şofer, poliţist din Iaşi aflat în timpul liber.

"În scurt timp, agresorul a fost prins de către cei trei bărbaţi, fiind imobilizat până la sosirea unui echipaj de la Poliţia Bârlad. Tânărul a fost reţinut de către poliţiştii de investigaţii criminale, care au recuperat telefonul mobil, predat ulterior minorei de 15 ani", a declarat, luni, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Bărbatul a fost dus la Judecătoria Bârlad, iar magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.

În 1 februarie, bărbatul a fost eliberat din Penitenciarul Vaslui în baza prevederilor noilor Coduri penale. El fusese încarcerat în martie 2010 şi avea de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici