Video Tânăra moartă în accidentul feroviar avea 17 ani

Tânăra care şi-a pierdut viaţa în accidentul de tren de la Valea Călugărească, Alexandra Cosmina Dimofte, avea 17 ani, era elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Agricol din Focşani, iar sâmbătă după-amiază se întorcea de la Bucureşti, unde fusese la sora sa, studentă la Facultatea de Construcţii.

2993 afișări
Cosmina Dimofte, fiica unui angajat al Staţiei CFR Focşani, a murit pe loc, fiind străpunsă de o bucată din şina de cale ferată, care a intrat prin plafonul vagonului.

La incident a luat parte Maria Butunoi (38 de ani), psiholog, care se afla în acelaşi vagon cu fata şi care în urma accidentului a fost rănită, fiind internată în secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, având un traumatism cranio-cerebral.

"Eram în primul vagon, citeam o carte, când am auzit un huruit îngrozitor, ca şi când trenul mergea pe pietre. Au urmat câteva momente de panică, vagonul răsturnându-se pe o parte. Când m-am dezmeticit, am văzut-o pe tânăra din faţa mea plină de sânge, cu o tăietură mare de la bărbie la gât. Cred că a murit pe loc, pentru că nu a avut nici o reacţie la întrebările şi ţipetele noastre. Atât pe mine, cât şi pe fată ne-a lovit o bucată de şină. Fierul a pătruns prin plafonul vagonului şi chiar m-am întrebat cum Dumnezeu s-a putut întâmpla aşa ceva. Eu am fost mai norocoasă, pentru că şina nu mi-a străpuns craniul. Din păcate, fata nu a mai avut nicio şansă”, a povestit Maria Butunoi.

Cosmina Alexandra Dimofte era una dintre cele mai bune eleve ale Grupului Şcolar Agricol din Focşani, fiind şefă de clasă, spune directorul unităţii de învăţământ, Florin Iamandei.

"Imediat ce am auzit despre accident, am luat legătura cu tatăl fetei. Mi-a confirmat că fiica sa este cea decedată, însă nu a mai putut spune mai multe. Era disperat. A plecat înspre Ploieşti şi el. Este păcat că am pierdut o fată cu note foarte bune la învăţătură. Era şefa clasei şi se înţelegea bine cu toţi colegii ei", a declarat Florin Iamandei, directorul Grupului Şcolar Agricol din Focşani.

Potrivit acestuia, mama fetei este plecată de şapte ani la muncă în Italia, iar tânăra locuia cu tatăl său.

Colegele tinerei au aflat şi ele despre moartea Alexandrei. De altfel, cu puţin timp înainte de producerea accidentului fata vorbise la telefon cu o colegă, pe care o anunţase că se întoarce la Focşani.

"Eu i-am fost colegă de bancă. Ne înţelegeam foarte bine. Sâmbătă am vorbit cu ea la telefon pe la ora 16.30 şi era foarte bucuroasă că se întorcea acasă de la sora ei de la facultate. La ora 17.00 a avut loc accidentul şi apoi am aflat despre ea. Nu-mi venea să cred. Alexandra mergea mai mereu la sora ei. Din câte ştiu eu, ar fi trebuit să vină acasă duminică, şi nu sâmbătă", a spus Cristina Bădeanu, colega de bancă a Alexandrei.

"Era şefa clasei noastre. O fată foarte sociabilă, fiind toate de aceeaşi vârstă. Îi plăcea să iasă cu noi în oraş şi să se simtă bine. Din câte ştiu, mama sa este plecată în Italia, dar a fost anunţată despre accident şi va veni acasă. Este o adevărată tragedie", a povestit o altă colegă, Denisa Sandu.

Alte patru persoane au fost rănite în acest accident, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Conform reprezentanţilor spitalului, doi bărbaţi din Iaşi, cu vârste de 22 şi 50 de ani şi o femeie de 38 de ani din Bârlad au rămas internaţi, starea lor fiind stabilă. Cel de-al patrulea rănit în accident, un ieşean de 41 de ani, nu a necesitat internarea.

Locomotiva şi vagoane ale acceleratului 1661 Bucureşti-Iaşi au deraiat, sâmbătă, în jurul orei 17.00, când au trecut peste macazul din apropierea gării Valea Călugărească, după un indicator cu restricţie de viteză, de 35 de kilometri la oră.

În acest caz a fost constituită o comisie de anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la faţa locului, că a existat o problemă la macazul numărul 9, care a fost în revizie în urmă cu două-trei zile, însă nu poate fi trasă încă o concluzie privind cauzele producerii accidentului. Potrivit lui Orban, membrii comisiei de anchetă constituite în acest caz au luat probe de la faţa locului, principala suspiciune fiind legată de funcţionarea macazului nr. 9, care fusese verificat în urmă cu două-trei zile. Ministrul a spus că vor fi verificate registrele şi se va stabili modul în care a fost realizată revizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici