Video Tăriceanu: Premierul va sesiza CCR, lucru ce se impune după refuzul lui Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă va sesiza CCR, lucru necesar după refuzul şefului statului Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

448 afișări

"Cred că sesizarea trebuie făcută. Ministrul Justiţiei a anunţat că Guvernul, subliniez, doamna prim-ministru va face această sesizare, lucru care, după părerea mea se impune în situaţia dată de refuz a preşedintelui României de a semna revocarea procurorului şef al DNA", a afirmat Tăriceanu la Parlament.

Şeful Senatului şi-a exprimat şi nemulţumirea faţă modul în care a acţionat Consiliului Superior al Magistraturii în ultimii ani, despre care spune că ar trebui să fie garant al indepedenţei justiţiei.

"CSM are un rol distinct descris în Constituţie care este cel de garant al independenţei justiţiei. Acum nu vreau să vorbesc despre modul cum şi-a exercitat de-a lungul anilor CSM acest rol pentru că sunt multe de spus şi atitudinea mea nu ar face decât să reflecte nemulţumirea pentru modul în care CSM a funcţionat şi a înţeles să-şi asume acest rol de adevărat garant al independenţei. Aici nu e vorba de o problemă a CSM. Legislaţia în vigoare este clară cu privire la rolul preşedintelui, cu privire la rolul ministrului Justiţiei, cu alte cuvinte al Guvernului în ceea ce priveşte procedurile de numire şi de revocare a procurorului-şef al DNA", a completat liderul ALDE.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că luni va transmite la CCR sesizarea privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. Curtea va fi sesizată după ce ministrul va avea o discuţie cu premierul.

Şeful statului a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici