Trafic feroviar blocat la Suceava după ce o maşină a lovit un stâlp electric de lângă calea ferată

Circulaţia feroviară a fost blocată, marţi dimineaţă, în zona localităţii Vama din judeţul Suceava, după ce un stâlp al reţelei electrice a căii ferate a fost lovit de o maşină şi s-a înclinat, nepermiţând circulaţia trenurilor timp de două ore.

17 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar blocat la Suceava după ce o maşină a lovit un stâlp electric de lângă calea ferată

Trafic feroviar blocat la Suceava după ce o maşină a lovit un stâlp electric de lângă calea ferată (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Nicuşor Todiruţ, traficul a revenit la normal în jurul orei 11.15, după ce stâlpul a fost ridicat de pe calea ferată şi au fost făcute reparaţii la reţeaua electrică, afectată în urma incidentului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a precizat că în zona în care a avut loc incidentul trenurile circulă cu restricţii de viteză.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Ioana Istrate, patru trenuri, între care acceleratul Timişoara-Iaşi şi personalul Suceva-Ilva Mică, au fost oprite în diverse staţii în intervalul în care traficul feroviar a fost blocat.

Istrate spus că un autoturism a intrat, marţi dimineaţă, într-un stâlp al reţelei electrice a căii ferate, iar stâlpul s-a înclinat şi nu permite circulaţia trenurilor.

Directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, Sorin Flutur, a declarat că în urma incidentului au fost afectate acceleratul Iaşi-Timişoara şi trenurile personal Suceava-Ilva Mică şi Suceava-Câmpulung Moldovenesc, precum şi un tren de marfă.

Astfel, trenul accelerat a avut o întârziere de 131 de minute, în timp ce trenurile personal Suceava-Ilva Mică şi Suceava-Câmpulung Moldovenesc au înregistrat întârzieri de 129 de minute, respectiv 121 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici