Trafic restricţionat în Capitală, pe traseul unde are loc marşul sindicaliştilor

Traficul rutier a fost restricţionat în Capitală, pe traseul Piaţa Victoriei - Buzeşti - Ştefan Furtună - Mircea Vulcănescu - Cotroceni - Geniului, unde are loc marşul spontan al celor aproximativ 6.000 de sindicalişti care au plecat spre Palatul Cotroceni.

34 afișări
Imaginea articolului Trafic restricţionat în Capitală, pe traseul unde are loc marşul sindicaliştilor

Trafic restricţionat în Capitală, pe traseul unde are loc marşul sindicaliştilor (Imagine: Mediafax Foto)

Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii care au plecat în marş spontan se vor opri la Monumentul Eroilor din Arma Geniului (statuia geniului "Leul").

Aceasta a sfătuit conducătorii auto să evite zona restricţionată şi să folosească rute alternative.

Sindicaliştii - din care 5.000 sunt poliţişti, potrivit unor surse sindicale - care s-au adunat, vineri, în Piaţa Victoriei s-au încolonat şi au plecat în marş spre Cotroceni, unde vor să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu rezolvarea revendicărilor lor.

Poliţiştii protestatari nu au autorizaţie pentru marş, care constituie o premieră în România, oamenii legii - în număr mult mai mic - participând până acum doar la proteste autorizate.

Liderii lor au spus că vor ca prin această acţiune să demonstreze că nu renunţă la solicitările lor şi că îşi asumă eventualele amenzi.

Aproximativ 6.000 de persoane, printre care sute de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa, participă la marş.

Poliţiştii adunaţi pentru a protesta în Piaţa Victoriei au cerut ca preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, avertizând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla până la ora 12.00, vor pleca, încolonaţi, spre Palatul Cotroceni.

Acest apel a fost făcut de preşedintele SNPPC, Marian Gruia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici