Trei cutremure în Buzău, zona seismică Vrancea, în această noapte

Trei cutremure au avut loc în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, cel mai puternic, de 3,5 pe scara Richter, fiind înregistrat la ora 05.28, la o adâncime de 122 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

2261 afișări
Imaginea articolului Trei cutremure în Buzău, zona seismică Vrancea, în această noapte

Trei cutremure în Buzău, zona seismică Vrancea, cel mai puternic având 3,5 grade pe scara Richter

Primul cutremur a avut loc la ora 01.03 şi s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri, acesta având magnitudinea de 2,2 pe scara Richter. Seismul s-a produs in apropierea oraşelor Nehoiu (8km), Mizil (44km), Vălenii de Munte (45km), Întorsura Buzăului (45km), Covasna (47km).

Al doilea cutremur din Buzău a fost şi cel mai puternic, el a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 122 de kilometri, la ora 05.28. Intensitatea seismului în zona epicentrală a fost de I grad Mercalli şi s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (8km), Vălenii de Munte (31km), Întorsura Buzăului (34km), Slănic (36km), Urlaţi (42km).

Un alt cutremur a avut loc tot în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la ora 05.54, acesta având magnitudinea de 2,3 pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 111 kilometri şi s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (16km), Covasna (40km), Întorsura Buzăului (43km), Mizil (53km), Vălenii de Munte (53km).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici