Turişti evacuaţi din telecabina de la Sinaia de personalul SC Teleferic Prahova

Un grup de turişti a rămas blocat, sâmbătă seară, în telecabina de la Sinaia, dupa ce o rafală de vânt a aruncat peste cabină cablul de comunicaţii, toate cele 20 de persoane fiind evacuate de personalul SC Teleferic Prahova, conform procedurilor standard.

224 afișări

Telecabina s-a oprit cu 400 de metri înainte de a ajunge în staţia Sinaia.

Directorul SC Teleferic Prahova SA, Gheorghe Grădinaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, din cauza unei rafale de vânt, cablul de comunicaţii a fost aruncat peste cabină, iar în acel moment s-a decis oprirea instalaţiei, conform procedurilor.

"Procedura de deblocare a cablului fiind complicată, s-a luat măsura, conform procedurilor standard în astfel de situaţii, de evacuare a oamenilor cu echipamentul de salvare aflat în dotarea instalaţiei", a precizat Grădinaru.

Potrivit acestuia, evacuarea oamenilor a fost făcută în condiţii de maximă siguranţă, de către angajaţii SC Teleferic Prahova SA, care sunt instruiţi pentru astfel de situaţii, iar întreaga operaţiune a durat aproximativ o oră.

Grădinaru a precizat că înaintea acestei proceduri persoanele aflate în telecabină au fost consultate dacă rămân în instalaţie, până la deblocarea cablului, sau dacă doresc să fie coborâte cu echipamentele speciale de salvare, existând o singură persoană care, motivând că are rău de înălţime, a rămas în telecabină până la deblocarea cablului.

La acţiune au participat şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici