Un nou protest faţă de gazele de şist, desfăşurat în comuna Pungeşti

Un nou protest faţă de gazele de şist a avut loc, marţi după-amiază, într-o localitate din comuna Pungeşti, cu autorizaţie de la primărie, cele câteva zeci de manifestanţi îndurând gerul timp de mai bine de oră, sub supravegherea unor echipaje de jandarmi.

173 afișări
Imaginea articolului Un nou protest faţă de gazele de şist, desfăşurat în comuna Pungeşti

Un nou protest faţă de gazele de şist, desfăşurat în comuna Pungeşti (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Câteva zeci de localnici s-au adunat, marţi, pe un teren privat din localitatea Toporăşti, unde au desfăşurat un nou miting, de această dată unul al tăcerii, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în comuna Pungeşti, unde compania Chevron a început amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ca şi la manifestaţia anterioară de la Siliştea, localnicii au avut autorizaţie de la Primăria Pungeşti pentru organizarea acţiunii de protest.

În zonă, au fost prezente şi mai multe echipaje de jandarmi, care au supravegheat desfăşurarea acţiunii, una paşnică potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Vaslui.

"Oamenii s-au adunat pe un teren privat din Toporăşti şi, pe perioada cât au stat acolo, nu au scandat lozinci împotriva vreunei persoane sau autorităţi a statului. De asemenea, nu au fost înregistrate incidente, întreaga acţiune derulându-se în mod paşnic", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, Lucian Modoranu.

Acţiunea de protest din Toporăşti a durat aproximativ o oră, localnicii renunţând la manifestaţie din cauza gerului, cu toate că aveau autorizaţie pentru a protesta timp de trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici