Un procuror s-a retras din concursul pentru şefia DNA. În cursă au rămas patru candidaţi

Procurorul Ionuţ Botnaru s-a retras din concursul pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, la finalul audierii unui alt candidat pentru acest post, respectiv Camelia Elena Grecu, în cursa pentru scaunul de şef la DNA rămânând patru persoane.

1018 afișări
Imaginea articolului Un procuror s-a retras din concursul pentru şefia DNA. În cursă au rămas patru candidaţi

Un procuror s-a retras din concursul pentru şefia DNA. În cursă au rămas patru candidaţi

„Am aflat un anunţ de informare din partea domnului Botnaru în sensul că şi-a retras candidatura pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a spus ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Ionuţ Botnaru este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Procurorul are mai multe terenuri în comuna Brebu, judeţul Prahova, pe care le deţine împreună cu mai multe persoane. Procurorul are o casă de vacanţă tot în Brebu, o casă de locuit în Buzău şi deţine şi două maşini: Seat Toledo şi BMW X5. În privinţa activelor financiare, Botnaru are două conturi în valoare de 30.000 lei, respectiv 35.000 lei. Are şi un credit în valoare de 93.750 euro. Ionuţ Botnaru a obţinut un venit anual în valoare de 199.052 lei, iar soţia sa, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a obţinut 174.823 lei.

Joi, la sediul Ministerului Justiţiei, au fost audiaţi trei candidaţi care aspiră la funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa şi Camelia Elena Grecu. La ora 16.30, este programată intervievarea lui Călin Nistor, actualul şef al DNA.

Interviurile pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public au început marţi. Astfel, în faţa comisiei au ajuns, marţi şi miercuri, candidaţii pentru fotoliul de şef al Parchetului General. Joi este rândul celor care vor să fie şefi peste parchetul anticorupţie, iar vineri se vor prezenta procurorii care vor să conducă DIICOT. Este vorba despre Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea şi Daniel Horodniceanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dna,
interviu,
botnaru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici