Un pui de urs de două luni, rătăcit de mama lui, găsit de pădurari lângă Braşov

Un pui de urs de două luni, care s-a rătăcit de mama lui lângă localitatea braşoveană Şinca Nouă, a fost găsit de pădurari, animalul fiind predat "Centrului de reabilitare a puilor de urs" din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

2232 afișări
Imaginea articolului Un pui de urs de două luni, rătăcit de mama lui, găsit de pădurari lângă Braşov

Un pui de urs de două luni, rătăcit de mama lui, găsit de pădurari lângă Braşov

Asociaţia de protecţie a animalelor "Milioane de prieteni" din Braşov a anunţat, vineri, că a fost solicitată recent pentru a prelua un pui de urs rătăcit de mama sa.

Puiul, în vârstă de două luni, a fost descoperit de silvicultorii din zona Valea Seacă, la marginea localităţii Şinca Nouă.

"Cel mai probabil, ursoaica a fost împuşcată în timpul unei partide de vânătoare, astfel de incidente având loc în special când se aplică metoda «la goană»", spun reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor.

Pădurarii au luat legătura cu reprezentanţii asociaţiei, iar puiul a ajuns la Sanctuarul de urşi Libearty din Zărneşti. Asociaţia a luat legătura cu reprezentanţii "Centrului de reabilitare a puilor de urs" din localitatea Bălan, judeţul Harghita, unde puiul a fost transportat în cursul acestei săptămâni. Acolo, ursul va învăţa cum să să se adapteze şi, după deprinderea abilităţilor de supravieţuire, va fi eliberat în pădure şi va deveni un urs liber.

"Ţinând cont că în această perioadă este permisă vânătoarea la urs, iar puii sunt încă mici, reamintim persoanelor care găsesc pui de urs că deţinerea acestor animale sălbatice în captivitate sau vânzarea lor este interzisă de lege şi se sancţionează cu amendă penală sau pedeapsă cu închisoarea. Oricine găseşte un pui de urs este rugat să sesizeze Asociaţia de Protecţie a Animalelor Milioane de prieteni. Cu cât este mai tânăr (până în şase luni), cu
atât şansele de reintroducere în natură cresc”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei de protecţie a animalelor "Milioane de prieteni" din Braşov. Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici