Un român a intervenit eroic pentru salvarea unei vânzătoare, în Canada

Un român, în vârstă de 21 de ani, manager adjunct la magazin, a intervenit eroic pentru salvarea vieţii unei vânzătoare, atacată şi înjunghiată de mai multe ori de un bărbat, potrivit Ottawa Citizen.

21 afișări
Imaginea articolului Un român a intervenit eroic pentru salvarea unei vânzătoare, în Canada

Un român a intervenit eroic pentru salvarea unei vânzătoare, în Canada (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

"Era plină de sânge, care îi curgea din gât. Era sânge peste tot. Eram foarte speriat pentru că îmi era frică că nu va rezista", a declarat românul.

Tânărul a auzit-o pe femeie ţipând, ea fiind într-una din camere din spatele magazinului să ia decoraţiuni de Crăciun pe care intenţiona să le folosească pentru ornarea unui birou.

"Am auzit ţipete, aşa că am alergat şi am văzut-o pe femeie pe jos, cu bărbatul peste ea. Am reacţionat impulsiv şi l-am luat de pe ea", a spus tânărul.

Tânărul l-a impins pe atacator în perete, însă acesta l-a înjunghiat în piept. Românul a reuşit să anunţe poliţia.

Femeia, în vârstă de 47 de ani, a fost ajutată de un alt coleg, şi, deşi a fost transportată în stare gravă, medicii au reuşit să o stabilizeze.

Colegii angajatului spun că acesta este "dedicat", ajungând manager asistent în patru ani. El a emigrat din România în urmă cu câţiva ani în căutare de oportunităţi de lucru mai bune. Familia sa trăieşte în România.

Colegii săi de la magazin au ţinut să-l salute pentru curajul său.

Poliţia a obţinut un mandat de arestare pe numele atacatorului Claude Légaré, în vârstă de 49 de ani, care este fostul iubit al femeii. Acesta a mai fost condamnat pentru un alt atac, comis în 25 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici