Un tren rapid cu aproximativ 250 de călători a deraiat în judeţul Braşov

Un tren rapid în care se aflau aproximativ 250 de călători, care circula pe ruta Bucureşti - Cluj a deraiat, joi după-amiază, în dreptul localităţii braşovene Racoş, din cauza unei viituri, nefiind înregistrate victime.

1093 afișări
Imaginea articolului Un tren rapid cu aproximativ 250 de călători a deraiat în judeţul Braşov

Un tren rapid cu aproximativ 250 de călători a deraiat în judeţul Braşov (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei TF Braşov, Ioan Ilie, trenul a deraiat din cauza unei defecţiuni la locomotivă. Sursa citată a precizat că, din cauza unei viituri formate în urma ploilor abundente, boghiul de la locomotivă a sărit, iar locomotiva a deraiat, fără să se răstoarne.

Locomotiva a deraiat, însă nu s-a răsturnat, în timp ce vagoanele au rămas pe linii.

Circulaţia feroviară în zonă a fost întreruptă, în urma incidentului feroviar nefiind înregistrate victime.

Trenul trebuia să ajungă la Cluj la ora 22.30, a declarat Liviu Pescăraşu, director CFR Călători, fiind estimată o întârziere de 40 -50 de minute.

Reprezentanţii CFR Călători anunţă că traficul celoralte trenuri de călători care circulă pe această relaţie nu a fost bulversat, "circulaţia desfăşurându-se pe firul doi".

"CFR Călători cere scuze călătorilor pentru acest incident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă", mai scriu reprezentaţii companiei, fără a preciza când anume va fi reluat traficul feroviar pe linia blocată de aluviuni.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici