Una dintre femeile rănite în accidentul din Bulgaria va fi operată

Una dintre femeile rănite în accidentul rutier din Bulgaria va fi operată, duminică seară, pentru a i se rezolva o fractură la un picior, iar în cazul celorlalţi pacienţi vor fi monitorizate leziunile identificate, au declarat medicii Spitalului Floreasca din Bucureşti.

139 afișări
Imaginea articolului Una dintre femeile rănite în accidentul din Bulgaria va fi operată

Una dintre femeile rănite în accidentul din Bulgaria va fi operată (Imagine: Shutterstock)

Medicii au făcut precizări despre cei patru răniţi - un bărbat şi trei femei - aduşi la spital, din Bulgaria, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

"Numai una dintre doamne va intra în această seară într-o intervenţie chirurgicală. (...) Celelalte două sunt în ultima fază a investigaţiilor şi vor rămâne în secţia Terapie Intensivă, pentru urmărirea leziunilor care s-au găsit. Aceste leziuni nu necesită, în acest moment, o intervenţie chirurgicală", au spus sursele citate.

Potrivit medicilor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul este cel mai puţin afectat.

Medicii au subliniat însă că starea pacienţilor este stabilă, dar gravă, având în vedere că este urmarea unui traumatism sever. "Probabil, în 24-48 de ore, acest traumatism va determina un bilanţ mult mai exact, cu o acurateţe mult mai mare decât am putut să o facem acum", au mai spus medicii.

La Floreasca se află internaţi alţi doi răniţi din accidentul produs în Bulgaria, o femeie şi un bărbat. Aceştia au fost aduşi la spital cu elicoptere SMURD.

Toţi cei şase răniţi în accident internaţi la Floreasca au fost transportaţi la Bucureşti după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Târnovo. Potrivit medicilor, ei au traumatisme şi fracturi.

Operaţiunea de transport medical în ţară a fost coordonată, din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

MAI a anunţat că pe lângă cei şase răniţi aduşi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau în autocarul implicat în accidentul de duminică au fost aduse în ţară cu un alt autocar, pus la dispoziţie de firma transportatoare.

Acestea au fost aduse în Bucureşti, unde 16 dintre ele, care au dorit să fie examinate medical, au fost duse la Spitalul Universitar. "Stare celor 16 - opt femei şi opt bărbaţi - este bună", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului Universitar.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină. În autocar se aflau 27 de români - 25 de pasageri şi doi şoferi.

În urma accidentului, un român a murit, cinci au fost răniţi grav, iar alţii au răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi.

Potrivit MAI, din primele informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool, după cum au comunicat tot autorităţile bulgare. El urma să fie testat şi privind consumul de alte substanţe interzise.

Tot MAI a informat că Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie.

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

Consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI au mers la spitalul din Veliko Târnovo, pentru a acorda asistenţă consulară victimelor accidentului.

În iunie 2013, un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici