Unice în România: Primăria Timişoara cumpără 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii, pe bani europeni

Primăria Timişoara a finalizat licitaţia pentru cumpărarea, cu bani europeni, a 21 de tramvaie articulate, de mari dimensiuni, care vor avea şi autonomie pe baterii, acestea fiind unice în România. Fiecare dintre garnituri va costa aproape zece milioane de lei.

287 afișări
Imaginea articolului Unice în România: Primăria Timişoara cumpără 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii, pe bani europeni

Unice în România: Primăria Timişoara cumpără 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii, pe bani europeni

Primăria Timişoara a informat că licitaţia pentru contractul de furnizare de noi tramvaie a fost finalizată. La licitaţie au depus oferte două firme, una din Turcia şi alta din Polonia, câştigătoare fiind desemnată prima dintre cele două societăţi.

Astfel, firma din Turcia urmează să realizeze fiecare tramvai nou în schimbul sumei de 9,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a explicat că noile tramvaie de dimensiuni mari vor avea şi o autonomie de mers de 63 de kilometri. Prin acest demers, Timişoara va fi primul oraş din România care va deţine astfel de garnituri cu autonomie pe baterii.

„Licitaţia privind achiziţia de tramvaie noi, mari, s-a finalizat cu succes. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ, pentru că au fost câteva cerinţe de calitate care au fost punctate, alături de punctajul acordat pentru preţ. Firma turcească, pe lângă faptul că are şi preţul mai mic, oferă şi o autonomie de mers fără curent de 63 de kilometri, ceea ce este remarcabil. Această autonomie foloseşte în situaţiile în care sunt pene de curent", a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai precizat că primele tramvaie noi vor fi livrate în anul 2020, iar instituţia îşi propune să cumpere, pentru început, 21 de astfel de garnituri, în cadrul a trei proiecte europene.

„Ne-am angajat minimal la 16 bucăţi, dar întrucât avem trei proiecte pe fonduri europene, fiecare cu finanţarea a câte şapte tramvaie, vom merge din start pe o comandă de 21 de bucăţi ca şi contract cadru. Subsecvent vom vedea, dacă suntem mulţumiţi, vom face pasul următor. Cadrul va fi creat de la început pentru 21 de bucăţi, având la dispoziţie posibilitatea unui contract cadru pentru un număr de bucăţi cuprins între 16 şi 40", a declarat Nicolae Robu.

În prezent, pe străzile Timişoarei circulă 30 de tramvaie recondiţionate, iar restul sunt vechi, achiziţionate second-hand din Germania şi îndeplinesc condiţiile legale de casare încă din anul 2010.

Taguri:
tramvai,
baterie,
unic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici