Video Unsprezece urşi care se plimbau pe străzile din Buşteni au fost alungaţi de jandarmi cu ajutorul sirenelor, în patru ore - FOTO, VIDEO

Jandarmii montani de pe Valea Prahovei au încercat, marţi seara, timp de patru ore, să alunge trei ursoaice cu pui de pe străzile din Buşteni, în total fiind 11 animale care se aflau în căutare de hrană şi care au distrus garduri ale mai multor gospodării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1681 afișări

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, jandarmii montani au fost solicitaţi, în Buşteni, să intervină de trei ori, între orele 19.20-21.40, după ce un urs a apărut pe DN1, apoi o ursoaică cu doi pui au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu, iar ulterior alţi şapte urşi au fost observaţi în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu.

”În primul caz, speriat de farurile unei maşini, animalul a intrat pe o stradă laterală şi a fost alungat de patrula de jandarmi în pădure, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase”, arată IJJ Prahova.

Jandarmul Claudiu Buligă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prima oară a încercat, alături de colegi, să gonească în pădure o ursoaică cu doi pui, care a şi distrus gardurile de la mai multe gospodării.

”Eu nu am mai văzut aşa ceva. Era foarte mare ursoaica. A făcut prăpăd. A trecut calea ferată, a sărit în curţile oamenilor. A distrus garduri. Până la urmă s-a dus în pădure”, a declarat Buligă.

Claudiu Buligă a mai povestit că patrulele au intervenit pe strada Cezar Petrescu unde două ursoaice cu câte 3, respective 2 pui, au venit în zona tomberoanelor.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când constată prezenţa animalelor sălbatice în zona aşezărilor urbane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici