Vânzători de telefoane second-hand, înşelaţi de trei bucureşteni. Cum procedau clienţii necinstiţi

  • Trei bărbaţi au înşelat mai mulţi bucureşteni care postau pe site-uri de profil că vând telefoane mobile second hand cu valoare ridicată.
  • Sub pretextul că cel ce cumpără e plecat din ţară, unul dintre ei se întâlnea cu vânzătorul pentru a lua telefonul iar ordinul de plată oferit era, de fapt, fals.
972 afișări
Imaginea articolului Vânzători de telefoane second-hand, înşelaţi de trei bucureşteni. Cum procedau clienţii necinstiţi

Vânzători de telefoane second-hand, înşelaţi de clienţi

În perioada iunie-iulie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 13 Poliţie, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiilor 9, 11 şi 12 au documentat activitatea infracţională a celor trei bărbaţi, acuzaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că aceştia contactau telefonic diverse persoane, ce ofereau spre vânzare telefoane mobile cu valoare ridicată, pe site-uri de vânzări şi sub pretextul că sunt plecaţi în străinătate, dar doresc achiziţionarea telefonului pus la vânzare de către persoanele vătămate le-ar fi determinat să se întâlnească cu unul dintre ei, care s-ar fi prezentat ca fiu al celui care contacta persoana vătămată telefonic şi după ce ar fi arătat victimei un ordin de plată contrafăcut, reprezentând plata telefonului mobil prin virament bancar, le determinau pe acestea să le înmâneze telefoanele mobile, fără ca persoanele vătămate să primească sumele de bani promise”, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Sunt cercetate 8 astfel de fapte, prejudiciul ridicându-se la 26.000 de lei.

Cei trei bărbaţi duceau telefoanele obţinute fraudulos să fie valorificate la diverse case de amanet, iar o parte din ele au fost identificate.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, cei trei fiind în arest la domiciliu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici