”Veriga” lipsă. Primarul din Sîngeorz-Băi a tăiat o sculptură a artistul Maxim Dumitraş şi a dus-o la fier vechi | FOTO

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, este în centrul unui nou scandal după ce, din dispoziţia sa, angajaţii Primăriei au tăiat în mai multe bucăţi o sculptură aflată în patrimoniul oraşului şi au dus-o la fier vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2618 afișări
Imaginea articolului ”Veriga” lipsă. Primarul din Sîngeorz-Băi a tăiat o sculptură a artistul Maxim Dumitraş şi a dus-o la fier vechi | FOTO

Primarul din Sîngeorz-Băi a tăiat o sculptură a artistul Maxim Dumitraş şi a dus-o la fier vechi | FOTO

Lucrarea, intitulată ”Veriga”, face parte dintr-un ansamblu de opere ale sculptorului Maxim Dumitraş şi a fost realizată în anul 2004, la iniţiativa unei companii italiente din oraşul Sîngeorz-Băi. Firma a plătit lucrarea şi a donat-o Primăriei, sculptura de mari dimensiuni fiind instalată la intrare în oraş.

Zilele trecute, angajaţii Primăriei din Sîngeorz-Băi, la solicitarea primarului, au tăiat în bucăţi sculptura şi soclul pe care era aşezată şi le-au transportat la o companie care se ocupă cu colectarea fierului vechi.

“Zilele acestea, primarul Traian Ogâgău a tăiat efectiv sculptura de la intrarea în oraşul Sîngeorz-Băi, aflată în administrarea şi întreţinerea Primăriei. Lucrarea se numea <Veria>, a fost executată de Maxim Dumitraş în anul 2004. Fără cuvinte! (...) Nu este nicio greşeală! Mi s-a spus că au tăiat-o pentru că ruginise... Am sunat la Rodna (sediul firmei de fier vechi / n.r.), e tăiată în bucăţi, postamentul a fost distrus şi el. Dacă era ruginită, era obligaţia celor din Consiliul Local să întreţină sculptura”, a anunţat sculptorul Maxim Dumitraş pe pagina sa de socializare.

Artistul este decis să îl dea în judecată pe Traian Ogâgău, pentru nerespectarea drepturilor de autor şi a luat deja legătura cu avocaţii.

Primarul Traian Ogâgău a refuzat să comenteze incidentul, spunând doar că sculptura respectivă, realizată din fier, era ruginită şi necesita lucrări de întreţinere.



Conducerea organzaţiei judeţene a PNL, din care face parte şi primarul Traian Ogâgău, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că regretă incidentul şi că a discutat cu oamenii de afaceri din partid să susţină financiar realizarea unei noi sculpturi, identică cu cea distrusă de primar.

Ales primar în iunie 2016, Traian Ogâgău se află în centrul mai multor scandaluri, fiind declanşate deja procedurile de demitere a acestuia prin referendum, după ce 3000 de oameni au cerut suspendarea lui, printr-o petiţie trimisă prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud.

Traian Ogâgău este cercetat penal după ce, în noiembrie 2016, a fost oprit în trafic de poliţişti şi a refuzat să legitimeze, să sufle în apartatul etilotest şi a părăsit locul în care a fost oprit pentru un control, fără încuvinţarea Poliţiei.

De asemenea, în luna aprilie, peste 100 de ciobani împreună cu familiile lor, cu oile pe care le îngrijesc şi cu câinii de la stână au protestat în faţa Primăriei din Sîngeorz-Băi împotriva primarului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici