Vezi aici pe ce drumuri este îngreunat traficul din cauza zăpezii

Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Argeş, Prahova, Vâlcea, Braşov, Gorj, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş şi Maramureş, din cauza zăpezii, a anunţat, vineri dimineaţă, Centrul Infotrafic.

47 afișări
Imaginea articolului Vezi aici pe ce drumuri este îngreunat traficul din cauza zăpezii

Vezi aici pe ce drumuri este îngreunat traficul din cauza zăpezii (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

În judeţul Argeş, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 73. Pe porţiunea de drum dintre Rucăr şi Dâmbovicioara, la kilometrul 84, circulaţia a fost blocată temporar, vineri dimineaţă, din cauza înzăpezirii a trei autotrenuri. Pe acest tronson de drum este gheaţă şi zăpadă bătătorită, potrivit Centrului Infotrafic.

În judeţul Mureş, circulaţia pe DN15 (E578), în zona localităţii Androneasa, la kilometrul 144+400, circulaţia se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, din cauza aluviunilor de pe drum.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, Livia Popa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că vineri, în jurul orei 2.00, circulaţia a fost blocată aproximativ o oră în zona localităţii Androneasa, după ce, din cauza precipitaţiilor, pe drum au căzut câţiva copaci şi au avut loc alunecări de teren. În prezent, în zona localităţii Androneasa acţionează echipaje de poliţie şi forţe locale.

"Azi noapte, am fost solicitaţi acolo, că sunt unu sau doi brazi căzuţi pe partea carosabilă. Ne-a întors din drum primarul din Răstoliţa spunându-ne că a rezolvat problema cu forţe locale, aşteptăm un raport din partea sa", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, locotenent Liviu Danciu.

În judeţul Maramureş, DN 19, care face legătura între Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei şi care a fost inundat, joi, ca urmare a revărsării râului Tisa, este în continuare închis, vineri dimineaţă, în zona localităţii Remeţi. Şoferii pot merge pe ruta ocolitoare Sighet - Baia Mare - Seini - Satu Mare.

Tot în judeţul Maramureş, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DN18, în zona localităţii Borşa, din cauza zăpezii.

Traficul se desfăşoară îngreunat şi în judeţele Covasna - pe DN10 Crasna-Brădet, Vâlcea - pe DN7A Voineasa-Obârşia Lotrului, Braşov - pe DN73 Fundata-Moeciu, Gorj - pe DN67C Novaci-Rânca, Harghita - pe DN12C Gheorgheni-Lacu Roşu, Prahova - pe DN1A, la Cheia, şi Cluj - pe DN1R, la Beliş.

Circulaţia în judeţul Suceava se desfăşoară îngreunat în urma ninsorilor din noaptea de joi spre vineri, fără a fi înregistrate însă blocaje în trafic, iar în zona Rădăuţi s-a format gheaţă pe carosabil şi se intervine cu materiale antiderapante

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă şi adaptată permanent la condiţiile de drum şi vizibilitate, iar înaintea plecării în călătorie să se informeze cu privire la traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Toate judeţele ţării sunt, până vineri la prânz, sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt.

Vezi cum va fi vremea in oraşul tău!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici