Video VIDEO A cincea zi de proteste. Aproximativ 150.000 de oameni au fost în stradă în Bucureşti. Guvernul dă înapoi şi anunţă că va împiedica ordonanţa 13 să intre în vigoare

Peste 150.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului României. Protestatarii s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceştia susţinând că vor urmări acţiunile Guvernului din perioada următoare.

19805 afișări

UPDATE 00:00

Protestul din Bucureşti s-a încheiat. Cel puţin 150.000 de oameni au participat la miting

Protestul din Bucureşti s-a încheiat, la miting participând cel puţin 150.000 de oameni. Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

Cei peste 150.000 de protestatari din Piaţa Victoriei s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceştia susţinând că vor urmări acţiunile Guvernului din perioada următoare. Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei sâmbătă la 11.00, oră la care a început protestul copiilor. Timp de câteva ore, sute de copii, însoţiţi de părinţi, s-au jucat şi au desenat, alături de părinţii nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Ulterior, puţin după ora 16.00, protestatarii au mers la Palatul Parlamentului, unde au înconjurat clădirea, pe drum oprindu-se şi în faţa Ministerului Justiţiei. La întoarcere spre Piaţa Victoriei, oamenii s-au oprit preţ de câteva minute în Piaţa Revoluţiei, unde au ţinut un moment de reculegere şi au intonat imnul României.

În jurul ore 19.00, manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului, unde au intonat imnul României de două ori.

Aproape de ora 23.00 oamenii au început să se retragă.

UPDATE 22:51 

Protestatarii au început să plece. 

UPDATE 22:00 

S-a intonat imnul României.

UPDATE 21:28 

Cei peste o sută de mii de protestatari din Piaţa Victoriei s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceştia susţinând că vor urmării acţiunile Guvernului din perioada următoare.

"Se pare că am câştigat. Strada era ultima redută pentru această ordonanţă. Mă aşteptam. Suntem prea mulţi. Degeaba au încercat să nu ţină cont, nu aveau cum să nu ţină cont de atâta lume. Lumea e cu ochii pe ei şi dacă vor încerca să mai facă ceva vom şti cum să reacţionam", spune Sebastian.

"Eu aştept demisia. Sunt surprins că renunţă, aşa cum am fost când au adoptat-o. Atâta timp cât ei mai stau pe aici nu se îndreaptă nimic", susţine Viorel

"I-a dat Dumnezeu putină minte. E un lucru foarte bun pentru poporul român. Ţara asta trebuie să meargă pe un drum curat şi cinstit", spune un protestatar.

"Suntem bucuroşi că nu am ieşit degeaba în stradă, că a fost ceva şi datorită nouă şi vom putea în continuare să avem o viaţa liniştită în România", susţine Mariana.

"Să aibă grijă când vor ajunge cu ea în parlament să fie modificată în limita normală a legii. Nu trebui judecat în termenii unui meci, cine a pierdut cine a câştigat. Viaţa e plină de neînţelegeri, trebuie să luptăm", susţine unul dintre cei prezenţi la protest.

Peste 150.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală.

UPDATE 20:20

Guvernul PSD-ALDE dă înapoi şi decide să abroge ordonanţa de urgenţă care a scos sute de mii de oameni în stradă în toată ţara

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13

UPDATE 20:12

În jur de 80.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în faţa Guvernului României. 

UPDATE 19:49

În jur de 40.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în faţa Guvernului României. 

Traficul rutier este blocat în centrul Capitalei.

"Având in vedere manifestările publice ce se desfăşoară în mai multe zone din Bucureşti, Poliţia Capitalei solicită conducătorilor auto să respecte cu stricteţe semnalele poliţistilor. Precizăm că aceste manifestări sunt dinamice şi poliţiştii acţionează pentru protejarea coloanelor aflate in deplasare, in vederea evitării oricărui incident. Rugăm participanţii la trafic să dea dovadă de calm şi să respecte indicaţiile poliţiştilor", transmit poliţiştii.

UPDATE 19:33

Zeci de mii de oameni au ieşit în Bucreşti pentru a cere abrogarea ordonanţei privind modificarea codurilor penale

UPDATE 19:10

Protestatarii au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Revoluţiei din Capitală după care au intonat imnul României.

UPDATE 18:36

Oamenii au înconjurat Palatul Parlamentului. Sunt protestatari şi în Piaţa Victoriei. 

Peste zece mii de persoane se îndreaptă, la ora transmiterii ştirii, către Piaţa Victoriei după ce au făcut lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Traficul rutier este blocat pe sensul pe care protestatarii se îndreaptă către Piaţa Victoriei. A 5-a zi de proteste a început cu un miting al copiilor. Oamenii cer abrogarea ordonanţei privind modificarea codurilor penale.

Vineri seara, peste o sută de mii de oameni au protestat în Capitală pentru a patra zi consecutiv.

UPDATE 17:27 10 000 de oameni se îndreaptă, la ora transmiterii ştirii, către Palatul Parlamentului. 

Mii de oameni se îndreaptă, la ora transmiterii ştirii, către Palatul Parlamentului, unde vor protesta formând un lanţ uman în jurul clădirii. Protestul a început la ora 11:00 cu un miting al copiilor la care au participati mii de persoane.

Traseul protestatarilor se întinde pe următoarea rută: Piaţa Victoriei-Universitate-Piaţa Constituţiei.

Traficul rudier este blocat pe sensul pe care merg protestatarii.

Vineri seara, peste o sută de mii de oameni au protestat în Capitală pentru a patra zi consecutiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici