Violeta Moldovan, una dintre victimele cutremurului din Italia, se afla în Amatrice în vacanţă - FOTO

Violeta Moldovan, una dintre victimele cutremurului din Italia, al cărei trup neînsufleţit este aşteptat, marţi, în localitatea natală, se afla în Amatrice în vacanţă în momentul seismului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4394 afișări
Imaginea articolului Violeta Moldovan, una dintre victimele cutremurului din Italia, se afla în Amatrice în vacanţă - FOTO

Violeta Moldovan, una dintre victimele cutremurului din Italia, se afla în Amatrice în vacanţă

Viceprimarul comunei nemţene Bicaz-Chei, Mihai Bârsan, vecin cu familia victimei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că sicriul cu trupul Violetei Moldovan este aşteptat acasă la orele prânzului.

"Era o tânără harnică, bună, avea doar 37 de ani", a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, femeia din Neamţ era plecată în Italia de circa zece ani împreună cu sora ei şi îngrijea persoane vârstnice. Bârsan a spus că, în momentul producerii seismului, Violeta Moldovan, care lucra la Roma, se afla în Amatrice în vacanţă, alături de persoana pe care o îngrijea.

Violeta Moldovan nu avea copii şi plănuia să îşi renoveze casa pe care o construise alături de soţul ei.

Ultima postare a Violetei Moldovan pe Facebook datează din 17 august, reprezentând o fotografie făcută în Pescara del Tronto, lângă câteva clădiri vechi, deasupra unei râpe.

Două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit, luni, către România, urmând să ajungă în ţară marţi. Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici