Video VISCOLUL dă traficul peste cap. Se circulă în condiţii de iarnă în mai multe judeţe. Vezi care sunt drumurile blocate - GALERIE FOTO, VIDEO

Centrul Infotrafic anunţă că în mai multe judeţe din ţară se circulă în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Circulaţia rutieră în judeţul Suceava, în special în zona de munte, se desfăşoară îngreunat, duminică dimineaţa, din cauza ninsorilor, iar în zona Pasului Mestecăniş pe DN 17 circulaţia autovehiculelor grele a fost oprită o jumătate de oră pentru ca utilajele de deszăpezire să intervină.

7895 afișări

VEZI MAI JOS GALERIE FOTO ŞI VIDEO

UPDATE ora 17.18 Drumul Naţional 67C, care duce spre Transalpina, a fost blocat de brazi doborâţi de vânt

Drumul Naţional 67C, care duce spre şoseaua Transalpina, a fost blocat, duminică, timp de câteva ore în judeţul Alba, de mai muţi brazi căzuţi pe partea carosabilă, fiind doborâţi de vântul puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), secţia Alba, Liviu Hondola, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ doisprezece brazi au fost doborâţi pe partea carosabilă, duminică după-amiaza, de vântul puternic, traficul fiind întrerupt de câteva ore.

”Sunt oameni acolo care au tăiat brazii cu drujbele pentru a elibera drumul. Problema mare e că este un vânt puternic şi ar putea să cadă şi alţii. Vom interveni cât va fi nevoie”, a declarat Liviu Hondola.

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat, duminică, într-un comunicat de presă, că drumul judeţean 107, între Lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şurianu, este blocat din cauza căderilor abundente de zăpadă însoţite de viscol puternic. ISU a intervenit cu două utilaje de deszăpezire din cadrul Drumuri şi Poduri Locale Alba.

”Momentan nu sunt persoane blocate, cu nevoi de asistenţă medical. Preventiv ISU Alba a trimis în zona de proximitate o autospecială APIC, o autospecială cu capacitate mărită de trecere – şenilată tip UTV, o Ambulanţă SMURD şi şase subofiţeri. În zonă sunt prezente echipe ale Salvamont si ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Alba”, arată ISU Alba.

Judeţul Alba s-a aflat, duminică, sub avertizare cod galben de vijelii, vânt puternic şi ninsori, zeci de localităţi din Munţii Apuseni şi de pe Valea Sebeşului rămânând fără curent electric după o defecţiune majoră pe linie de înaltă tensiune. Totodată, mai multe imobile au fost inundate.

UPDATE ora 16.50 Circulaţie îngreunată pe Valea Prahovei după ce mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt

Pompierii intervin, duminică după-amiază, pe Valea Prahovei, unde mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi au căzut pe DN1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, probleme cu arborii care au cedat sub rafelele de vânt s-au înregistrat între Buşteni şi Azuga, pe DN 1.

“Noi intervenim acum pentru înlăturarea a minim cinci arbori care au căzut pe DN1. Sunt trei echipaje ISU care intervin alături de Serviciile Voluntare din Azuga şi Buşteni”, a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova.

Potrivit Poliţiei Prahova, la Azuga, traficul se desfăşoară îngreunat, iar două autoturisme au fost uşor avariate.

"Au fost doi arbori care stăteau să cadă la Azuga, punând în pericol singuranţa traficului. S-a luat decizia să fie tăiaţi. La kilometrul 135, la Azuga, alţi doi copaci au căzut, din cauza vântului şi au fost avariate două autoturisme. Nu au căzut pe ele, au fost doar zgâriate, nefiind victime”, a declarat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt IJP Prahova.

Potrivit ISU Prahova, alţi trei arbori au căzut în Buşteni, Măneciu şi Azuga.

UPDATE ora 16.10: Trafic îngreunat în zona localităţii braşovene Timişu de Sus, din cauza unui copac căzut

Circulaţia rutieră pe DN1 Braşov – Predeal se desfăşoară îngreunat în zona localităţii Timişu de Sus, din cauza unui copac care a căzut pe firele de înaltă tensiune.

UPDATE ora 15.30: Vâlcea: Drumul Naţional 7A este blocat între Voineasa şi Obârşia Lotrului din cauza viscolului

Drumul Naţional 7A este blocat, duminică, între Voineasa şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, din cauza viscolului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autoturismele nu mai pot circula din cauza zăpezii care a fost viscolită pe carosabil de vântul puternic. În zonă, au ajuns echipaje de poliţişti care direcţionează şoferii pe rute alternative.

Drumul Naţional 7A leagă judeţul Vâlcea de judeţele Gorj şi Hunedoara.

Meteorologii au emis o informare de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zona de munte, care va viza întreaga ţară şi care a intrat în vigoare sâmbătă la ora 16.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada sâmbătă, ora 16.00- duminica ora 22.00, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h.

UPDATE ora 11.04: Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza viscolului, Pasul Tihuţa blocat temporar

Circulaţia pe Drumul Naţional 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii, dar şi a viscoului puternic, blocaje fiind înregistrate la urcarea în Pasul Tihuţa dinspre Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud (CJSU), plt. maj. Marius Rus, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că circulaţia este deschisă pe toate drumurile din judeţul Bistriţa-Năsăud, însă se circulă în condiţii de iarnă.

“În Pasul Tihuţa începând de duminică noaptea şi până la ora 10.00 au acţionat şapte utilaje de deszăpezire care au folosit o sută de tone de material antiderapant. În această zonă circulaţia se desfăşoară cu dificultate deoarece ninge viscolit, iar vântul puternic reaşează zăpada în spatele utilajelor de deszăpezire, la câteva secunde după ce acestea au trecut. La urcarea în Pasul Tihuţa există echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa care monitorizează situaţia traficului şi opresc toate autovehiculele mari pentru a le solicita să-şi monteze lanţuri. De asemenea, autoturismele mici sunt oprite şi ele pentru a li se solicita să aibă anvelope de iarnă montate”, a spus purtătorul de cuvânt al CJSU Bistriţa-Năsăud.

În Pasul Tihuţa până la graniţa cu judeţul Suceava cele şapte utilaje folosite de Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa fac faţă cu greu viscolului puternic, însă circulaţia este deschisă.

Problemele se înregistrează la urcarea dinspre judeţul Suceava spre Pasul Tihuţa, unde acţionează doar două utilaje. În această zonă circulaţia se desfăşoară cu dificultate, existând blocaje temporare.

În Bistriţa-Năsăud alte două utilaje de deszăpezire acţionează pe Drumul Naţional 17 D care leagă Bistriţa de judeţul Maramureş şi au folosit zece tone de material antiderapant.

Drumul Naţional 15 A Bistriţa - Mureş este deszăpezit un singur utilaj care a folosit zece tone de material antiderapant.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le comandă celor care vor să pornească la drum să aibă maşinile echipate pentru sezonul rece, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi să verifice ca încălzirea autoturismului să funcţioneze în parametri normali”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CJSU BN.

În Pasul Tihuţa stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 5 grade Celsius.

Se circulă în condiţii de iarnă

"În judeţul Covasna ninge abundent în Pasul Oituz, pe DN11, între km 79 – 89. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. În judeţul Suceava, trafigul greu este restricţionat pe DN17 între Vatra Dornei şi Câmpulung pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. În judeţul Maramureş, se circulă mai îngreunat din cauza ninsorii pe DN1C, între localităţile Valea Chioarului şi Mesteacăn, pe DN18 între localităţile Baia Sprie şi Sighetu Marmaţiei, şi pe DN19, în zona Pasului Huta. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. În condiţii de iarnă se circulă şi în judeţul Sibiu, însă mai îngreunat (viteză redusă, aprox.40 km/h) se circulă pe DN14 între Sibiu şi Mediaş şi pe DN14A, între Mediaş şi Blăjel", anunţă Centrul Infotrafic.

În judeţul Cluj, pe DN1-E60, traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri la km 506, după ce circulaţia a fost întreruptă dimineaţa din cauza a două autocamioane care au derapat. Şi în această zonă ninge. Pe autostrada A3 Turda – Gilău se semnalează ninsoare slabă, însă carosabilul este negru iar valorile de trafic sunt reduse, informează poliţiştii.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între km 22 şi 34, pe carosabil s-a depus un strat subţire de zpadă (1 cm). Se acţionează cu două utilaje de deszăpezire şi împrătiere a materialului antiderapant.vPe DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, se semnalează precipitaţii sub formă de lapoviţă.

"Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa carosabilul este uscat, însă se circulă în condiţii de vânt puternic, iar pe A1 Bucureşti – Piteşti traficul rutier între km 49 şi 120 se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic. În condiţii similare (ploaie şi vânt puternic) se circulă şi pe A3 Bucureşti – Ploieşti", anunţă Infotrafic.

Trafic îngreunat din cauza ninsorilor în judeţul Suceava

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că de dimineaţă, din cauza ninsorilor, TIR-urile au circulat cu viteză mică dinspre Vatra Dornei spre Pasul Mestecăniş, iar în jurul orei 7.30 circulaţia pentru autovehiculele grele pe tronsonul dinspre Vatra Dornei spre Mestecăniş s-a întrerupt, pentru jumătate de oră, pentru ca utilajele de deszăpezire să intervină.

El a spus că, ulterior, aceeaşi măsură a fost luată şi pentru tronsonul dinspre Mestecăniş spre Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit prefectului, în zonă acţionează 11 utilaje de deszăpezire şi urmează ca numărul acestora să fie suplimentat cu alte patru.

Harasim a subliniat că TIR-urile care au circulat în zonă erau echipate corespunzător pentru trafic în condiţii de iarnă.

Totodată, se acţionează şi pe drumurile judeţene.

Prefectul a afirmat că stratul nou de zăpadă depus este, în medie, de şase centimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici