VISCOLUL face victime: Accidente cu morţi şi răniţi din cauza vremii/ Zeci de localităţi, fără electricitate. Copaci şi stâlpi, doborâţi. Maşini blocate în nămeţi şi şcoli închise | LIVE TEXT

Zeci de localităţi din vestul ţării au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii, fiind afectate zeci de mii de familii. Peste 150 de copaci şi 15 stâlpi au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii, iar 40 de maşini au rămas blocate în nămeţi, în ultimele 24 de ore, în judeţele afectate de vremea rea, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

4022 afișări
Imaginea articolului VISCOLUL face victime: Accidente cu morţi şi răniţi din cauza vremii/ Zeci de localităţi, fără electricitate. Copaci şi stâlpi, doborâţi. Maşini blocate în nămeţi şi şcoli închise | LIVE TEXT

VISOLUL provoacă | Zeci de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii

UPDATE ORA 21:28 - Încă două judeţe anunţă închiderea şcolilor, din cauza viscolului: Caraş-Severin şi Bihor

Peste 60 de şcoli din Caraş-Severin rămân închise luni, din cauza ninsorilor abundente, 30 dintre ele neavând curent electric, iar 26 nu au căldură. Şi în patru localităţi din Bihor, cursurile vor fi suspendate.

Un număr de 62 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor fi închise luni, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, 30 dintre şcoli nu sunt alimentate cu energie electrică, 26 de unităţi de învăţământ nu au căldură, iar în cazul altor şase, drumurile spre şcoli sunt închise.

Conform ISU Caraş-Severin, duminică seara, cinci grupuri electrogene, dintre care patru primite în sprijin de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, vor fi montate pentru a asigura energia electrică în localităţile Marga, Doman, Târnova, Fîrliug şi la Spitalul din Oraviţa, ca rezervă.

În total, în judeţul Caraş-Severin, sunt 46 de localităţi nealimentate cu energie electrică.

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, şi în patru localităţi din judeţul Bihor, din cauza întreruperilor electrice cauzate de căderile de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că vor fi suspendate cursurile în şcolile din Avram Iancu, Brusturi, Căbeşti şi Chijic.

În judeţul Bihor au fost afectate, duminică, de întreruperi de curent un număr de 79 de localităţi în urma ninsorilor.

UPDATE ORA 19:41 - Traficul rutier este închis în judeţul Gorj între Novaci si Rânca. Vizibilitate, extrem de redusă

Având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis, duminică, închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 17+000 – km 30+000).

„La acestă oră ninge în toată ţara şi avertizăm particpanţii la trafic să circule cu prudenţă”, se mai scrie într-un comunicat de presă al CNAIR.

Pe DN 66, între localităţile Bumbeşti Jiu şi Petroşani (km 95+500 – km 126+000), CNAIR si Poliţia Rutieră au instituit restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Imagini de la intervenţiile Regionalelor CNAIR puteţi vedea pe pagina de facebook a companiei”, au precizat reprezentanţii Companiei.

Duminică, în intervalul orar 05:30 - 17:00, drumarii de la CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră din ţara cu 656 utilaje şi au răspândit aproximativ 3.264 de tone de material antiderapant.

DRDP Iaşi a răspândit, în acest interval, cel mai mult material antiderapant, 904,55 tone, şi a acţionat cu 138 de autoutilaje. În schimb, DRDP Craiova a avut pe traseu 193 de autoutilaje şi a răspândit 899,5 tone de material antiderapant. DRDP Cluj a acţionat cu 122 de autoutilaje şi a răspândit 701 tone de material antiderapant.

Alte direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat, în acest interval, astfel: DRDP Braşov cu 89 autoutilaje şi au răspândit 414 tone de material antiderapant; DRDP Timişoara, cu 94 de autoutilaje şi au răspândit 301 tone de material antiderapant; DRDP Bucureşti cu 12 autoutilaje şi a răspândit 44 de tone de material antiderapant; de la DRDP Constanţa au patrulat opt autoutilaje, fără să răspândească material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au menţionat reprezentanţii CNAIR.

UPDATE ORA 19:37 - Şi în Arad vor fi suspendate cursurile în 39 de şcoli

Elevii din 39 de localităţi din judeţul Arad nu vor merge la şcoală, luni şi marţi, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică. Decizia a fost luată, duminică, pentru „protecţia copiilor”.

Prefectura Arad a anunţat, duminică seara, că, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică a zeci de localităţi din judeţ, s-a luat decizia suspendării cursurilor, luni şi marţi, în 39 de şcoli, pentru „protecţia copiilor”.

Este vorba de şcolile aflate în localităţile Archiş, Bata, Beliu, Birchiş, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonţ, Hălmagiu, Hălmagel, Hăşmaş, Moneasa, Mişca, Păuliş, Pecica, Petriş, Pleşcuta, Săvârşin, Seleuş, Şagu, Şepreus, Şicula, Şilindia, Şiria, Şiştarovăţ, Tauţ, Târnova, Varadia de Mureş, Vârfurile, Vinga, Zăbrani, Zărand.

42.000 de persoane din judeţul Arad nu au curent electric, duminică, din cauza viscolului şi a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune.

Decizia de suspendare a cursurilor şcolare pentru luni şi marţi a fost luată şi în judeţul Timiş. De asemenea, luni nu se vor face cursuri în nicio şcoală din Mehedinţi şi Gorj, iar în cinci localităţi din judeţul Hunedoara vor fi suspendate orele.

UPDATE ORA 18:03 - Toate şcolile din Mehedinţi vor fi închise luni din cauza ninsorilor

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, şi în unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi, decizia fiind luată duminică seara, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), din cauza ninsorilor abundente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit deciziei IŞJ Mehedinţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate luni în tot judeţul.

"Am fost înştiinţaţi că, luni, nu se vor face cursuri în şcolile din judeţul Mehedinţi, din cauza vremii nefavorabile, iar materia se va recupera după cum se va stabili, fie la nivel de inspectorat şcolar, fie la nivelul unităţilor de învăţământ", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Daniela Pîrvan, purtătorul de cuvânt al ISJ Mehedinţi.

Judeţul Mehedinţi s-a aflat, în weekend, sub avertizare cod galben de ninsori.

Nici în judeţele Timiş şi Gorj nu se vor face cursuri luni, iar în Hunedoara, doar în două localităţi vor fi suspendate cursurile.

UPDATE ORA 16:30 - Toate şcolile dintr-un judeţ au fost închise din cauza ninsorilor

UPDATE ORA 15:40 - Raed Arafat spune că vor fi trimise generatoare în judeţele care au rămas fără curent electric

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că vor fi trimise opt generatoare de mare capacitate în Vestul ţării, în judeţele unde nu există curent electric din cauza viscolului, el precizând că, până la noapte toate generatoarele vor ajunge la destinaţie.

„Vor decide la nivelul comitetelor judeţene unde vor folosi aceste generatoare şi cei de la ENEL vor asigura conectarea generatoarelor la reţeaua de distribuţie ca să asigure curentul în zonele respective. Dacă mai este nevoie, mai avem capacitatea să trimitem generatoare acolo sau în alte părţi din judeţele care nu au probleme la acest moment”, a spus secretarul de stat în MAI şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la Digi24.

Potrivit acestuia, reprezentanţii companiei ENEL au fost rugaţi de către ministrul de Interne, Carmen Dan, să asigure asistenţa necesară cu numărul maxim de personal.

„Rugămintea a venit şi din partea doamnei ministru, care a discutat şi cu ministrul Energiei, ca să putem rezolva problema definitiv şi nu temporar. (...) Generatoarele nu au limita de timp pentru a fi utilizate. Cât timp au motorină ele pot fi folosite, iar motorină nu se pune problema să fie asigurată pentru ele. Consumul este mic. Sunt generatoare mari, de containere, care se transportă de camioane de la ISU. Ele au intrat în dotarea ISU începând cu anul trecut, dar erau puţine. Anul acesta avem câte un generator în fiecare judeţ de acest tip. Sunt trimise din judeţe apropiate, unele dintre ele ar trebui să ajungă deja. Pentru Timiş s-a trimis din Arad, cred că au şi ajuns. Cel care vin la distanţe mai mari vor ajunge în noaptea asta”, a mai spus Arafat.

Decizia vine după ce zeci de mii de oameni din judeţele Arad şi Timiş au rămas, duminică, fără curent din cauza viscolului şi a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune. Probleme sunt şi în judeţele Caraş-Severin şi Vrancea.

UPDATE ORA 15:28 - Un spital din judeţul Timiş a rămas fără energie electrică, din cauza ninsorilor abundente

Spitalul din oraşul Făget, judeţul Timiş, a rămas fără energie electrică, duminică, din cauza ninsorilor abundente. Reprezentanţii Spitalului au transmis că folosesc un generator, iar echipele operatorului de electricitate sunt în teren pentru a rezolva problema.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Spitalul din oraşul Făget este nealimentat cu energie electrică, duminică, în urma ninsorilor abundente.

Pentru ca pacienţii să nu fie afectaţi, reprezentanţii Spitalului din Făget au transmis că folosesc de un generator pentru a avea curent şi pentru a-şi putea desfăşura activitatea în continuare.

În total, la nivelul judeţului Timiş, sunt 60 de localităţi parţial sau total nealimentate cu energie electrică, fiind afectate peste 40.000 de persoane, iar echipele operatorului de energie electrică sunt în teren pentru a rezolva problemele apărute.

ISU Timiş a intervenit, duminică, la 58 de situaţii de urgenţă, dintre care un incendiu, 40 degajări de copaci sau crengi căzute pe autoturisme şi pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 18 maşini, şapte degajări de cabluri de pe partea carosabilă, un stâlp căzut şi şase străzi înzăpezite, care sunt blocate.

UPDATE ORA 14:41 - ACCIDENT grav în Prahova: O femeie a murit, iar alte trei persoane, între care un bebeluş de trei luni, au fost rănite după ce două maşini s-au ciocnit frontal

O femeie a murit, iar alte trei persoane, între care un bebeluş de trei luni, au fost rănite, duminică, în urma unui impact frontal între două maşini, în localitatea Fulga, judeţul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE ORA 14:01 - Două şcoli din judeţul Hunedoara vor fi închise, luni, din cauza ninsorilor

Cursurile din două şcoli din judeţul Hunedoara vor fi suspendate, luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, au anunţat, duminică, reprezentanţi Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), precizând că dacă situaţia o va impune, şi alte unităţi de învăţământ vor fi închise.

Reprezentanţii IŞJ Hunedoara au anunţat că două şcoli din judeţ vor avea cursurile suspendate luni, iar alte şcoli ar putea fi inchise, dacă directorii unităţilor de învăţământ vor solicita acest lucru, în situaţiile în care drumurile sunt impracticabile.

"Deocamdată avem două unităţi care s-au anunţat. Este vorba despre şcoala gimnazială de la Ohaba, comuna Lăpugiu şi de la Geoagiu, Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza. Noi suntem în legătură permanentă cu toţi directorii unităţilor de învăţământ, nu am luat o decizie la nivel de inspectorat şi la nivel judeţean prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a închide şi a suspenda cursurile în toate unităţile de învăţământ, pentru că am considerat că este mai bine să consultăm directorii şi decizia să se ia la nivel local", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

În judeţul Timiş, inspectorul şcolar general al judeţului, Aura Danielescu, a anunţat că i-a solicitat prefectului ca luni şi marţi să fie suspendate cursurile în toate şcolile din judeţ, ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile. Solicitatea a fost aprobată, duminică, de prefectul judeţului.

UPDATE ORA 13:13 - Cluj: Un mort şi patru persoane sunt rănite după ce un autoturism a intrat sub un TIR

O persoană a murit şi patru au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc, duminică, pe DN 1 C în localitarea Coplean, judeţul Cluj, după ce un autoturism a intrat sub un TIR, traficul rutier fiind blocat, transmite coresponentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că în accident au fost implicate trei autovehicule – un autoturism, o autoutilitară şi un TIR, accidentul fiind produs din cauza vitezei neadaptate în curbă.

”O persoană a decedat şi patru sunt rănite într-un accident rutier care a avut loc pe DN 1 C în localitarea Coplean, judeţul Cluj, după ce un autoturism a intrat sub un TIR. Din cauza vitezei neadaptate în curbă, un autoturism a pătruns pe sensul opus, a lovit autoutilitara şi ulterior TIR-ul. Persoana decedată este pasager, celelaltel 3 rănite grav sunt conştiente, toate din autoturism”, au spus sursele citate.

Traficul rutier în zonă este blocat.

 

UPDATE ORA 12:27Accident între două maşini şi două microbuze pe DN 1, în Sibiu: Zece persoane sunt rănite/ Mai multe echipaje SMURD, la faţa locului | FOTO

Două maşini şi două microbuze s-au ciocnit, duminică, pe centura oraşului Avrig, din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs după ce o maşină a depăşit, apoi a derapat. Zece persoane sunt rănite. Mai multe echipaje SMURD sunt la faţa locului.

UPDATE ORA 11:28 - 42.000 de persoane din judeţul Arad, fără curent electric din cauza viscolului

42.000 de persoane din judeţul Arad nu au curent electric, duminică, din cauza viscolului şi a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune. Echipele operatorului sunt în teren pentru a rezolva problema.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, din cauza ninsorilor, peste 42.000 de persoane din judeţ nu au energie electrică, fiind afectate 23 de linii de medie tensiune.

În total, 47 de localităţi din judeţul Arad sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică.

La ora transmiterii acestei ştiri, 14 echipe intervin în teren pentru a rezolva problemele apărute.

60 de localităţi din judeţul Timiş sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică, duminică, fiind afectate peste 40.000 de persoane, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Şi în judeţul Caraş-Severin sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. 34 de localităţi, printre care patru oraşe şi staţiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, din cauza ninsorii.

În uma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în reţelele de alimentare cu energie electrică şi în judeţul Vrancea. Mii de familii din oraşul Panciu, cartier Satu Nou, dar şi din comuna Ciorăşti nu au curent electric din cauza crengilor căzute în reţea.

UPDATE ORA 10:41 -CNAIR a intervenit, în noaptea de sâmbătă, cu 1.113 utilaje. Nu sunt drumuri închise

Drumarii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au acţionat, între 15 decembrie 2018, ora 17:00, şi 16 decembrie 2018, ora 05:30, cu 1.113 utilaje şi au răspândit aproximativ 9.876 de tone de material antiderapant, conform unui comunicat de presă.

„Nu sunt drumuri închise, deşi e cod portocaliu în unele judeţe”, au mai precizat reprezentanţii Companiei.

DRDP Cluj a avut cele mai multe autoutilaje, 279, iar drumarii acesteia au răspândit cea mai mare cantitate de material antiderapant, aproape 3.143 de tone.

O activitate intensă a avut DRDP Timişoara, care a acţionat cu 230 de autoutilaje, iar drumarii au răspândit 2.805,5 tone de material antiderapant. Spre deosebire de aceasta, DRDP Iaşi a acţionat cu mai multe autoutilaje, 268, dar drumarii acesteia au răspândit 2.113,5 tone de material antiderapant.

Pe lângă cele trei, alte direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, astfel: DRDP Braşov cu 117 autoutilaje şi a răspândit aproape 738 de tone de material antiderapant; DRDP Bucureşti, cu 108 autoutilaje şi a răspândit 521 de tone de material antiderapant; DRDP Craiova, cu 159 de autoutilaje şi a răspândit 510 tone de material antiderapant; DRDP Constanţa cu 60 autoutilaje şi a răspândit 147 de tone de material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au subliniat reprezentanţii CNAIR.

UPDATE ORA 10:29 - Peste 150 de copaci doborâţi de vânt şi a zăpadă. Probleme în 16 judeţe şi în Capitală

Potrivit IGSU, pompierii şi reprezentanţii autorităţilor locale au intervenit cu utilajele administratorului de drum pentru deblocarea a peste 40 de maşini care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori şi 15 stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi vântului puternic.

În judeţele Hunedoara, Ialomiţa şi Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanţe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale, iar în judeţul Prahova, pe raza localităţii Slănic, autorităţile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toţi pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz la hotelul unde erau cazaţi, iar autocarul va fi coborât atunci când condiţiile de drum vor permite.

În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toţi ocupanţii şi au evacuat pasagerii, în condiţii de siguranţă.

Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la şcoala din localitatea Slătioara, iar ulterior toţi pasagerii şi-au continuat deplasarea către destinaţie, cu acelaşi autocar.

Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din judeţul Caraş Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare şi transportate în localităţile de distinaţie.

În municipiul Timişoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuţi pe carosabil şi pe autovehicule, precum şi pentru înlăturarea a stâlpilor de electricitate şi cablurilor electrice desprinse din cauza vântului.

Reprezentanţii IGSU le recomandă cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă. De asemenea, persoanelor care vor să urmeze trasee montane, salvatorii le recomandă să fie echipate corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Fenomene meteorologice periculoase, căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviţă şi vânt puternic au fost înregistrate efecte în 16 judeţe ale ţării, respectiv Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timişoara, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

UPDATE ORA 9:34 - Peste 40.000 de locuitori din Timiş, fără energie electrică din cauza viscolului

60 de localităţi din judeţul Timiş sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, fiind afectate peste 40.000 de persoane, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi în judeţele Caraş-Severin şi Vrancea sunt probleme.

Potrivit reprezentanţilor ISU Timiş, peste 40.000 de oameni din 60 de localităţi din judeţul Timiş nu au energie electrică.

“În prezent, pentru restabilitarea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 24 de echipe”, a informat ISU Timiş.

În ultimele 24 de ore, pompierii timişeni a intervenit în peste 140 de situaţii de urgenţă, dintre care patru incendii, 94 de degajări de copaci şi crengi căzute pe maşini şi pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 de autoturisme, 32 de degajări de cabluri de pe partea carosabilă, cinci stâlpi căzuţi şi cinci accidente rutiere.

Şi în judeţul Caraş-Severin sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. 34 de localităţi, printre care patru oraşe şi staţiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, din cauza ninsorii.

În uma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în reţelele de alimentare cu energie electrică şi în judeţul Vrancea. Mii de familii din oraşul Panciu, cartier Satu Nou, dar şi din comuna Ciorăşti nu au curent electric din cauza crengilor căzute în reţea.

UPDATE ORA 8:47 - 34 de localităţi din Caraş-Severin, fără energie electrică din cauza ninsorii

Un număr de 34 de localităţi din judeţul Caraş-Severin, printre care patru oraşe şi staţiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, din cauza ninsorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, duminică dimineaţa, erau probleme privind alimentarea cu energie electrică la un număr de 34 de localităţi. Printre acestea se numără oraşele Bocşa, Caransebeş, Oraviţa şi Oţelu Roşu, precum şi staţiunea Semenic.

De asemenea, drumul judeţean 582 a fost închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiş, până în data de 15 martie 2019, din cauza condiţiilor meteo.

După prima zi în care judeţul Caraş-Severin a fost sub cod portocaliu de ninsori, reprezentanţii ISU Timiş au intervenit de 13 ori pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil, a şase copaci căzuţi pe maşini şi a trei stâlpi de curent care s-au prăbuşit, dintre care unul a avariat o maşină, în Reşiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici