Vremea se va menţine deosebit de caldă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cele mai ridicate valori fiind în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade pe litoral.

1723 afișări
Imaginea articolului Vremea  se va menţine deosebit de caldă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Vremea se încălzeşte. Prognoza meteo pentru luni şi marţi (Imagine: Hepta)

În vestul, centrul şi nordul ţării, instabilitatea atmosferică se va manifesta, mai ales în timpul nopţii, prin înnorări accentuate şi pe arii relativ extinse, averse însoţite de descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în zonele de munte, dar de scurtă durată şi în timpul averselor, când trecător va lua aspect de vijelie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe arii restrânse, îndeosebi spre sfârşitul intervalului.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 13...15 grade.


 

MARŢI

Vremea se va răci în toată ţara, astfel încât valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale ale acestei date. Temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade. Vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă şi se vor semnala descărcări electrice, la început în Banat, Transilvania şi Moldova, apoi îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar mai ales în zonele de deal şi de munte cantităţile de apă pot fi însemnate. Seara şi noaptea, cerul va deveni variabil în vestul şi nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar şi în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici