16 morţi şi 20 de răniţi într-un atentat terorist asupra unui fan-club Real Madrid din Irak

Potrivit cotidianului spaniol AS, un grup terorist ISIS a ucis 16 membri ai unui fan-club Real Madrid din Samarra, o localitate aflată la 125 de km nord de capitala Bagdad. Alte 20 de persoane sunt rănite, multe dintre ele fiind în stare foarte gravă.

9622 afișări
Imaginea articolului 16 morţi şi 20 de răniţi într-un atentat terorist asupra unui fan-club Real Madrid din Irak

16 morţi şi 20 de răniţi într-un atentat terorist asupra unui fan-club Real Madrid din Irak

Un grup terorist aparţinând ISIS a ucis vineri 16 persoane şi a rănit alte 20 într-un fan-club al echipei Real Madrid din Samarra, o localitate aflată la 125 de kilometri de capitala Irakului, Bagdad. Martorii au povestit că persoane înarmate cu automate AK-47 au intrat în fan-club şi au început să tragă la întâmplare în cele 50 de persoane aflate în încăpere. Mulţi dintre cei răniţi se află în stare foarte gravă.

"Nu le place fotbalul, ei cred că este ceva anti-islam şi acţionează în consecinţă. Suntem devastaţi de ceea ce s-a întâmplat", a declarat pentru cotidianul spaniol AS, Ziad Subhan, preşedintele fan-clubului echipei Real Madrid din localitatea irakiană Samarra.

Samarra este un oraş istoric din Irak situat la nord de Bagdad, unde s-au făcut o serie de descoperiri arheologice. Oraşul se află în provincia Salah ad-Din. Oraşul este situat pe malul estic al Tigrului şi este important pentru relicvele şiite. Din 2007, oraşul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici