Amenzi de 73.125 de lei după incidentele de la Dinamo - FCSB. Reghecampf, suspendat două etape

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a dictat o suspendare de două jocuri pentru antrenorul Laurenţiu Reghecampf, trimis în tribună la meciul Dinamo - FCSB (2-1), şi amenzi în valoare totală de 73.125 de lei pentru incidentele create de suporterii ambelor formaţii.

316 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 73.125 de lei după incidentele de la Dinamo - FCSB. Reghecampf, suspendat două etape

Amenzi de 73.125 de lei după incidentele de la Dinamo - FCSB. Reghecampf, suspendat două etape (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Meciul din cadrul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii 1 a fost întrerupt timp de aproximativ 10 minute, după fluierul de start, după ce fanii dinamovişti au aruncat în teren cu role de hârtie igienică, după afişarea coregrafiei. Incidentele au continuat, Fernando Boldrin fiind lovit în cap de două ori cu role, arbitrul Ovidiu Haţegan ameninţând că va opri meciul. Şi fanii FCSB au creat incidente la meciul de pe Arena Naţională. Suporterii prezenţi în peluză au aruncat cu brichete spre portarul Jaime Penedo, care le-a arătat arbitrului Haţegan.

Laurenţiu Reghecampf a fost trimis în tribună la finalul partidei, după un conflict cu arbitri, şi nu-şi va mai putea ajuta echipa de pe banca tehnică la ultimele două meciuri din play-off, cu Astra Giurgiu, campioana en-titre, şi CS Universitatea Craiova.

"În baza art. 82.1, coroborat cu art. 82.3.e şi art. 83.2.f, cu aplicarea art. 12, 14 bis si 15 din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 30.000 lei şi avertisment; În baza art. 82.1, coroborat cu art. 82.3.a şi 83.2.d din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 50.625 lei; În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv o penalitate sportivă de 50.625 lei.

În baza art. 82.2, coroborat cu art.82.3.a şi 83.2.d din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează clubul FCSB cu o penalitate sportivă de 22.500 lei; În baza art. 83.7 din RD, clubul FCSB se sancţionează cu o penalitate sportivă de 15.000 lei; În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, clubul FCSB va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv o penalitate sportivă de 22.500 lei.

În baza art. 65.a, se sancţionează dl. Reghecampf Laurenţiu (antrenor FCSB) cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 4.500 lei. Conform art. 53.1 din RD, antrenorul Reghecampf Laurenţiu se sancţionează cu suspendare pentru două jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 320 lei; În conformitate cu prevederile art. 45.1 din Regulamentul Disciplinar, antrenorul Reghecampf Laurenţiu va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 4.500 lei", se arată în decizia Comisiei de Disciplină, publicată şi pe site-ul LPF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici