Antrenorul Bruno Metsu a murit

Antrenorul francez Bruno Metsu, fost selecţioner al Senegalului, a decedat, în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 59 de ani, după ce a suferit de cancer, informeză AFP, citând surse apropiate tehnicianului.

441 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Bruno Metsu a murit

Bruno Metsu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A decedat în această noapte, la ora 03.30 (n.r. - ora locală). Sunt devastat. Bruno avea totul pentru a fi fericit, o carieră profesională de excepţie, bani, totul pentru a fi fericit împreună cu soţia sa şi cu copiii lui, apoi cancerul a câştigat. Este de necrezut", a declarat directorul executiv al clubului de baschet BCM Gravelines-Dunkerque, Herve Beddeleem, un prieten al lui Metsu, pentru publicaţia La Voix du Nord.

În iulie, Metsu a dezvăluit într-un interviu acordat L'Equipe că a aflat într-un mod brutal că suferă de cancer după ce s-a simţit rău la un meci. "Am fost să fac nişte analize de sânge şi medicii m-au anunţat fără ocolişuri: «Suferiţi de cancer în fază terminală. Aveţi cancer la colon, la ficat şi la plămâni». Mi-au dat trei luni. Şocul a fost enorm", a mărturist el atunci.

Bruno Metsu a condus naţionala Senegalului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2002, învingând reprezentativa Franţei, campiona mondială en titre, în meciul de deschidere.

După ce a pregătit Senegalul, Metsu, fost mijlocaş, a antrenat echipe naţionale şi de club din Zona Golfului. El a câştigat Cupa Naţiunilor Golfului cu Emiratele Arabe Unite, în 2007, şi şi-a încheiat cariera de antrenor în Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici