Argint pentru Collins Filimon la Internaţionalele de Juniori ale Portugaliei la badminton

Collins Filimon (CSU Universitatea de Vest Timişoara) a obţinut în acest weekend medalia de argint la Internaţionalele de Juniori ale Portugaliei la badminton, turneu din cadrul Circuitului European de Juniori, la care s-au aliniat la start 197 de sportivi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

113 afișări
Imaginea articolului Argint pentru Collins Filimon la Internaţionalele de Juniori ale Portugaliei la badminton

Argint pentru Collins Filimon la Internaţionalele de Juniori ale Portugaliei la badminton (Imagine: Sebastian Sascau/ Arhiva Foto Mediafax)

Collins Filimon, numărul 31 mondial la juniori şi principalul favorit al competiţiei de simplu masculin, a trecut în primele tururi de spaniolul Jose Morales, portughezul Francisco Oliveira, francezii Christo Popov şi Martin Cardenas, pierzând un singur set până la semifinală. În penultimul act, Collins l-a întâlnit pe italianul Fabio Caponio (numărul 30 mondial la juniori), pe care l-a întrecut cu scorul de 21-10, 21-15.

În finala jucată duminică dimineaţa, la Caldas da Rainha, Filimon a fost învins în finală de Shiau Cheng Chen din Taipeiul Chinez, după un meci dramatic de trei seturi, cu scorul de 22-20, 20-22, 21-18. Cele 1700 de puncte pe care le obţine în urma acestui concurs îi vor aduce un salt de câteva locuri în clasamentul mondial de juniori.

Acesta este al treilea podium al juniorului nostru în acest an în competiţiile din calendarul mondial de juniori, dupa aurul obţinut în luna octombrie, în Croaţia şi bronzul câştigat în Israel în luna aprilie.

Collins Filimon este campionul naţional al României, după ce şi-a apărat titlul în urmă cu o săptămână la Campionatele Naţionale care s-au desfăşurat la Timişoara. Component al echipei naţionale a României, Collins a câştigat medalia de argint pe echipe şi medalia de bronz la simplu masculin la Campionatele Balcanice, desfăşurate în luna septembrie la Iaşi.

Cele mai bune rezultate ale lui Collins Filimon pe plan internaţional la juniori sunt:

AUR: Croaţia 2016, Cipru 2015, Israel 2015, Cipru 2014 (simplu masculin) şi Cipru 2015 (dublu masculin)

ARGINT: Portugalia 2016, Croaţia 2015 (simplu masculin), România 2015 şi Cipru 2014 (dublu mixt)

BRONZ: Israel 2016, România 2015 (simplu masculin), Slovenia 2014, Croaţia 2014 (dublu mixt) şi România 2015 (dublu masculin).

La finalul acestui an, Filimon va mai participa la două turnee în Turcia, Internaţionalele de juniori (14-17 decembrie) şi cele de seniori (19-22 decembrie). Până atunci va participa în Danemarca, alături de o altă jucătoare din România, Mădălina Ilie (CSS4 Bucureşti) la tabăra de preselecţie pentru Centrul de Excelenţă a Federţiei Europene de Badminton.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici