Armstrong a oferit 5 milioane de dolari daune Departamentului de Justiţie al SUA, dar a fost refuzat

Lance Armstrong s-a oferit să plătească Guvernului federal peste 5 milioane de dolari compensaţii pentru că a folosit fonduri publice la echipa sa, în cadrul căreia se apela la dopaj, şi s-a angajat să depună mărturie într-o eventuală investigaţie, dar a fost refuzat de Departamentul de Justiţie.

229 afișări
Imaginea articolului Armstrong a oferit 5 milioane de dolari daune Departamentului de Justiţie al SUA, dar a fost refuzat

Lance Armstrong (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Între 1999 şi 2004, compania de stat US Postal Service a sponsorizat cu mai mult de 30 de milioane de dolari echipa fostului ciclist, deposedat de cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei pentru dopaj, scrie CBS News.

Pentru a evita o acţiune declanşată împotriva sa de autorităţile americane pentru deturnare de fonduri, Armstrong a încercat să ajungă la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie, promiţând, pe lângă bani, că va depune mărturie într-o eventuală investigaţie în acest caz.

Surse ale CBS News au precizat că Departamentul de Justiţie a refuzat ambele propuneri, considerându-le inadecvate.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

USADA a întocmit un dosar cu peste 1.000 de pagini în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile unor foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care era lider, US Postal. Fostul sportiv este acuzat că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici