Care sunt echipele ce s-au calificat în sferturile Europa League

Ajax, Anderlecht, Olympique Lyon, Manchester United şi Schalke 04 sunt echipele care au obţinut, joi, calificarea în sferturile de finală din Europa League, la capătul meciurilor desfăşurate cu începere de la ora 22:05.

3367 afișări
Imaginea articolului Care sunt echipele ce s-au calificat în sferturile Europa League

Ajax, Anderlecht, Lyon, Manchester United şi Schalke s-au calificat în sferturile Europa League (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Cu Stanciu şi Chipciu titulari, belgienii de la Anderlecht au învins, scor 1-0, pe teren propriu, pe Apoel Nicosia. Frank Acheampong a înscris golul victoriei, în minutul În tur, belgienii antrenaţi de Rene Weiler s-au impus tot cu 1-0, după un gol marcat de Nicolae Stanciu. Ajax a câştigat cu 2-0, pe teren propriu, pe FC Copenhaga, iar AS Roma a învins, scor 2-1, pe Olympique Lyon, pe Stadio Olimpico. În ciuda rezultatului, francezii au obţinut calificarea în sferturi datorită rezultatului din tur, 4-2.

Manchester United a învins-o pe FK Rostov, pe teren propriu, scor 1-0, şi a obţinut calificarea în turul următor. Fotbalistul român Andrei Prepeliţă a fost titular, dar a fost înlocuit în minutul 79, cu Marko Devic. Juan Mata a înscris unicul gol, în minutul 70, din pasa lui Zlatan Ibrahimovic. Borussia Moenchengladbach şi Schalke 04 au remizat, 2-2, pe Borussia Park, dar formaţia din Gelsenkirchen a obţinut calificarea în sferturi, datorită golurilor marcate în deplasare. În tur, pe Ventpils Arena, a fost 1-1.

În meciurile disputate de la ora 20:00, Beşiktaş, Genk şi Celta Vigo au obţinut calificarea în sferturile de finală ale Europa League. Toate rezultatele serii.

Ajax - Copenhaga 2-0 (Traore 23', Dolberg 45+2') (3-2 la general)

Anderlecht - APOEL Nicosia 1-0 (Acheampong 65') (2-0 la general)

AS Roma - Lyon 2-1 (Strootman 18', Tousart (autogol) 61'/ Diakhaby 16') (4-5 la general)

Manchester United - FK Rostov 1-0 (Mata 71') (2-1 la general)

Monchengladbach - Schalke 2-2 (Christensen 27', Dahoud 45+2'/ Goretzka 55', Bentaleb 68' ) (3-3 la general)

Beşiktaş - Olympiakos 4-1 (Aboubakar 10', Babel 22', 75', Tosun 84'/ Elyounoussi 31') (5-2 la general)

Genk - Gent 1-1 (Castagne 20'/ Verstraete 84') (6-3 la general)

FK Krasnodar - Celta Vigo 0-2 (Mallo 52', Aspas 80') (1-4 la general)

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din sferturile de finală ale Europa League va avea loc vineri, 17 martie, de la ora 13:00, la Nyon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici