Ce scrie presa olandeză despre victoria în faţa Spaniei: O revanşă "istorică"

Presa olandeză a elogiat, sâmbătă, selecţionata pregătită de Louis van Gaal, notând că victoria din meciul cu Spania, de la Cupa Mondială, este istorică şi că jucătorii sunt nişte eroi.

192 afișări
Imaginea articolului Ce scrie presa olandeză despre victoria în faţa Spaniei: O revanşă "istorică"

Ce scrie presa olandeză despre victoria în faţa Spaniei: O revanşă "istorică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt eroi!", "Un start de vis pentru Oranje", "Incredibil!", "Olanda zdrobeşte Spania", "Istoric", au titrat principalele jurnale din Olanda.

Echipa Olandei a învins, vineri seară, cu scorul de 5-1, campioana mondială en titre Spania, şi şi-a luat astfel revanşa după finala CM pierdută în faţa spaniolilor în 2010. "Ce revanşă în faţa Spaniei: 5-1!", a notat De Telegraaf.

"În unul din cele mai memorabile meciuri din istoria Olandei la Cupa Mondială sau chiar unul din cele mai memorabile din istoria Cupei Mondiale, Olanda a zdrobit campioana mondială en titre", scrie şi Volkskrant.

Cotidianul a salutat în special "planul magistral" al selecţionerului Louis van Gaal, precum şi primul gol al lui Van Persie: "El zbura. Ce gol de clasă mondială!".

Jurnalul Trouw menţionează "o victorie ireală" şi scrie că "Olanda dezlănţuită a rupt în bucăţi o echipă a Spaniei dezorientată".

"Cine şi-ar fi putut imagina asta? 5-1 îm faţa campioanei mondiale", a notat şi cotidianul AD, care a publicat fotografii cu suporteri olandezi extrem de fericiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici