China a câştigat medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe

Formaţiile masculine şi feminine ale Chinei au câştigat, luni, la Tokyo, medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe, după ce au dispus în finale de reprezentativele Germaniei, respectiv Japoniei.

126 afișări
Imaginea articolului China a câştigat medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe

China a câştigat medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În proba masculină, chinezii care au şase dintre primii şapte sportivi ai disciplinei în clasamentul mondial au dispus de Germania cu scorul de 3-1.

Echipa Chinei a câştigat ultimele şase medalii de aur în această competiţiei, ultima înfrângere având loc în anul 2000 contra Suediei.

În proba feminină, China a învins ţara gazdă Japonia cu 3-0. China a câştigat 17 dintre ultimele 19 ediţii ale Campionatelor Mondiale, singurele eşecuri survenind în 2010 în faţa sportivelor din Singapore şi în 1991, când o echipă comună a Coreei de Sud şi Coreei de Nord au oprit hegemonia chinezoaicelor.

TITLURILE ZILEI

Echipa feminină a României, eliminată în sferturile de finală ale competiţiei, a terminat pe locul 5, în timp ce la masculin, sportivii tricolori s-au clasat pe locul 21.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici