Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat joi, la conferinţa de presă oficială a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Goteborg, că cei mai buni handbalişti ai anului 2010 au fost desemnaţi Cristina Neagu, la feminin, şi cehul Filip Jicha.

212 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010 (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Cristina Neagu, componentă a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi a naţionalei României, a cucerit trofeul, cu 25 la sută din voturile exprimate.

Alături de jucătoarea română, s-au aflat în cursa pentru titlul de "cea mai bună jucătoare din 2010" sportivele Bojana Popovici (19 la sută din voturi, Buducnost Podgorica), Grit Jurack (17 la sută, Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (23 la sută, Gyor ETO) şi Ludmila Postnova (16 la sută, Zvezda Zvenigorod).

"Este o onoare pentru handbalul feminin românesc să aibă o jucătoare unanim apreciată. Personal, sper ca această distincţie să influenţeze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României" a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.

TITLURILE ZILEI

În 9 ianuarie, Cristina Neagu a primit la Paris şi premiul pentru "cea mai bună tânără jucătoare", la puţin timp după ce România a cucerit medalia de bronz la CE din Danemarca şi Norvegia, competiţie la finalul căreia handbalista tricoloră a câştigat titlul de golgheter (53 goluri), a fost cea mai bună pasatoare (34 de pase decisive) şi a fost aleasă în echipa ideală a turneului, pe postul de inter stânga.

La masculin, pe lista celor cinci nominalizaţi s-au aflat francezii Thierry Omeyer şi Nikola Karabatici, spaniolul Arpad Sterbik, cehul Filip Jicha şi croatul Igor Vori, penultimul cucerind trofeul.

Cele două titluri au fost acordate în urma sondajului deschis pe site-ul IHF, până la 1 ianuarie, dar şi a voturilor specialiştilor din cadrul forului internaţional de profil şi a mai multor antrenori de calibru, printre care Lino Cervar, Heiner Brand, Ulrik Wilbek, Evgheni Trefilov şi Marit Breivik.

Titlul de cea mai bună handbalistă în 2009 a revenit lui Allison Pineau (Franţa), în timp ce la masculin s-a impus Slawomir Szmal (Polonia).

Câştigătorii din 2010 vor fi premiaţi la finalul Campionatului Mondial din Suedia, la Malmo, data exactă urmând a fi anunţată de IHF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici