Demisie în bloc la Farul Constanţa. Clubul de fotbal a rămas fără conducere

Conducerea clubului Farul Constanţa a decis să demisioneze în bloc în urma rezultatelor foarte slabe din acest sezon, care au dus echipa pe locul 13 în Seria I a Ligii a II-a, cu doar 6 puncte în 12 etape.

272 afișări
Imaginea articolului Demisie în bloc la Farul Constanţa. Clubul de fotbal a rămas fără conducere

Demisie în bloc la Farul Constanţa. Clubul de fotbal a rămas fără conducere (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

După ce luni seară unul dintre acţionarii clubului, Marian Diaconescu, îşi anunţase retragerea, marţi a venit rândul altor conducători să facă acelaşi anunţ, printre care preşedintele Marcel Lică.

"Am decis împreună cu Cristi Munteanu (n.r. - vicepreşedintele clubului) să purtăm o discuţie cu patronul Giani Nedelcu. Am decis în semn de solidaritate cu Marian Diaconescu să plecăm şi noi. Farul este într-un mare pericol şi gestul nostru este de a atrage atenţia autorităţilor pentru că doar împreună cu acestea se mai poate salva echipa. Tragem în acest fel un ultim semnal de alarmă în ce priveşte situaţia Farului. Am tot încercat în ultimele săptămâni soluţii pentru a scoate echipa din acest impas. După mecul cu Unirea Slobozia, antrenorul Alin Artimon şi-a manifestat dorinţa de a pleca şi a crea astfel un şoc. A declarat că este incompatibil şi chiar dacă mai sunt două etape până la finalul turului, am decis să dăm curs dorinţei antrenorului, dar patronul Giani Nedelcu nu a fost de acord şi l-a determinat să continue. Nu credeam însă că Artimon va rămâne după vehemenţa cu care afirmase că renunţă. Condiţiile jucătorilor sunt foarte bune, salariile sunt aproape la zi, dar nu sunt bani pentru performanţă, asta trebuie să înţeleagă toţi «fariştii». Nu este nicio perspectivă. Farul merge spre desfiinţare pe linia pe care se află. Decizia noastră este definitivă", a declarat preşedintele clubului, Marcel Lică.

La rândul său, vicepreşedintele clubului, Cristi Munteanu, speră ca decizia să aibă un rezultat în cadrul echipei. "Cred că este un lucru inedit ca în urma unor rezultate foarte proaste să se retragă toată conducerea executivă. În acest condiţii poate se va produce şocul de care are nevoie echipa, pentru că jucătorii nu ştiu momentan nimic de această hotărâre. Am încercat mereu să găsim soluţii pentru a ajuta financiar clubul, iar contractul încheiat cu FC Viitorul este ca apa în deşert pentru noi", a spusMunteanu.

În altă ordine de idei, clubul de fotbal FC Farul Constanţa riscă sancţiuni drastice după ce echipa a fost condusă de pe banca tehnică în mai multe etape de antrenorul secund Ion Barbu, al cărui contract nu a fost înregistrat de conducerea grupării constănţene. "L-am întrebat pe Giani Nedelcu de ce nu mi-a înregistrat contractul pe care l-am încheiat la începutul lunii septembrie şi nu a putut să-mi ofere un răspuns. Sunt din 1999 la acest club şi încep să cred că nu mai sunt dorit", a precizat Ion Barbu, care are un litigiu cu FC Farul petnru recuperarea unor datorii mai vechi.

"Ştiam de această situaţie a lui Barbu şi îmi pare rău că s-a ajuns aici. Merită mult mai mult respect pentru modul în care a înţeles clubul în atâtea situaţii şi pentru tot ce a făcut pentru acestă echipă. Este genul de om care ar fi acceptat absolut orice funcţie pentru binele echipei", a afirmat Marcel Lică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici