Dosarul privind insolvenţa Clubului Dinamo: Ionuţ Negoiţă şi avocatul său, trimişi în judecată

Ionuţ Negoiţă şi avocatul său, Valentin Cristian Gheorghiţă, au fost trimişi în judecată, vineri, pentru complicitate la bancrută frauduloasă, respectiv bancrută frauduloasă, în dosarul ce vizează insolvenţa clubului Dinamo, anunţă Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB).

1192 afișări
Imaginea articolului Dosarul privind insolvenţa Clubului Dinamo: Ionuţ Negoiţă şi avocatul său, trimişi în judecată

Dosarul privind insolvenţa Clubului Dinamo: Ionuţ Negoiţă şi avocatul său, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuţ Negoiţă, acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă şi pe avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă de la Baroul Bucureşti, pentru bancrută frauduloasă în dosarul privind insolvenţa clubului Dinamo. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată, pentru complicitate la bancrută frauduloasă, şi administratorul judiciar al clubului Dinamo, Andrei Cătălin Dascăl, precum şi asociatul unei societăţi, Elena Cosma.

„S-a reţinut că, în calitate de administrator special al societăţii Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvenţă, la data de 22.10.2014, în momentul în care a semnat planul de reorganizare şi a făcut prezentarea şi evaluarea activelor aflate în patrimoniul societăţii Dinamo 1948 SA, inculpatul G.C.V. a omis (a ascuns) o parte din activele acestei societăţi, cu o valoare contabilă netă de 16,863,011.58 lei şi o valoare reală de 5,179,032.74 lei, formate din stocuri în valoare de 504.158,05 lei, creanţe în valoare de 4,449,796.43 lei şi disponibilităţi băneşti existente în casierie şi conturi la bînci în cuantul de 225.078,26 lei, în scopul reducerii frauduloase a creanţelor bugetare”, precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că avocatul, pentru „aprobarea şi implementarea frauduloasă a planului de reorganizare, întocmit în fals”, a beneficiat de sprijinul lui Ionuţ Negoiţă.

„N.I. care, la data de 17 noiembrie 2014, în scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanţele bugetare, a votat atât direct, cât şi indirect, (prin intermediul societăţilor pe care le conducea (C.B.S. SRL, C.C.R. SRL, D.S.I. SRL, I.R. SRL, R.H.C SRL şi R.H.M. SRL) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, avocat G.C.V., cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabilă netă de 16,863,011.58 lei şi o valoare reală de 5,179,032.74 lei”, mai spun procurorii.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici