Dramă la Londra în Liga Campionilor. Ratarea sezonului la Madrid. Barcelona umilită acasă de Bayern

A doua zi a etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor a avut parte de rezultate surprinzătoare şi finaluri dramatice. Liverpool, Porto şi Inter şi-au asigurat calificarea, în timp ce Tottenham şi-a amânat soarta pe ultima etapă, iar Atletico Madrid a ratat un penalty, fiind eliminată din CL.

2461 afișări
Imaginea articolului Dramă la Londra în Liga Campionilor. Ratarea sezonului la Madrid. Barcelona umilită acasă de Bayern

Liverpool FC, Facebook

Grupa A

Napoli mărşăluieşte, cu 5 victorii din 5 meciuri, iar Liverpool a apăsat pe acceleraţie şi a învins clar pe Ajax, obţinând calificarea după 5 etape.

  • Napoli – Glasgow Rangers 3-0 (2-0), Simeone 11, 16, Ostigard 80
  • Ajax – Liverpool 0-3 (0-1), Salah 42, Nunez 49, Elliott 52


Grupa B

Surpriza fazei grupelor, Club Brugge, calificată deja cu o etapă în urmă, a jucat lipsită de concentrare şi a dat şansa lui Porto să obţină şi ea un loc garantat în primăvara europeană.

În schimb, cel mai dramatic meci s-a jucat la Madrid, unde Atletico avea nevoie de o victorie pentru a amâna soarta calificării în Europa League pentru ultima etapă. Echipa lui Simeone a venit din urmă de două ori, egalând cu emoţii.

Cea mai mare ratare a actualei ediţii de Liga Campionilor s-a consumat în al 8-lea minut suplimentar de joc, când penalty-ul executat de Carrasco a fost apărat de Hradecky. Mingea respinsă a fost apoi reluată cu capul în bara transversală de Saúl Ñíguez, pentru ca ultimul şut al lui Reinildo să fie blocat. Astfel, soarta calificării de pe locul 3, în faza eliminatorie a Europa League, se amână până în ultima etapă.

  • Club Brugge – Porto 0-4 (0-1)-Taremi 33, 70, Evanilson 57, Estaquio 60
  • Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 2-2 (1-2)-Carrasco 22, Rodrigo de Paul 50/Diaby 9, Hudson Odoi 29

 

Grupa C

Inter a confirmat calculele hârtiei şi şi-a asigurat calificarea în optimile CL, cu o victorie clară faţă de cehii de la Plzen.

În schimb, Barcelona a fost învinsă la scor de neprezentare pe Camp Nou şi ratează pentru al doilea an consecutiv ieşirea din faza grupelor, mulţumindu-se cu prezenţa în Europa League.

  • Internationale Milano – Victoria Plzen 4-0 (2-0), Mkhitaryan 35, Dzeko 42, 66, Lukaku 87
  • Barcelona – Bayern Munchen 0-3 (0-2) ,Mane 10, Choupo-Moting 31, Pavard 90+5

 

Grupa D

Un alt meci cu final dramatic s-a jucat la Londra, pe Tottenham Hotspur Stadium, unde gazdele aveau nevoie de 3 puncte pentru a fi sigure de ieşirea din grupe. Spurs a egalat în minutul 80, prin Betancur şi a marcat golul victoriei în al 6-lea minut de joc suplimentar prin Harry Kane. După câteva minute bune de analiză VAR, golul a fost anulat, astfel că toate cele 4 echipe din grupă păstrează şanse teoretice de calificare, după ce nemţii de la Eintrecht s-au impus acasă în faţa lui OM.

  • Tottenham – Sporting Lisabona 1-1 (0-1), Edwards 22
  • Eintracht Frankfurt – Olymique Marseille 2-1 (2-1), Kamada 3, Kolo Muani 27/ Guendouzi 22

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici