E oficial: O echipă formată din refugiaţi va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a oficializat, miercuri, formarea unei echipe de refugiaţi, care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio şi va defila la ceremonia de deschidere sub steagul olimpic.

470 afișări
Imaginea articolului E oficial: O echipă formată din refugiaţi va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

E oficial: O echipă formată din refugiaţi va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

"Toţi suntem mişcaţi de magnitudinea acestei crize a refugiaţilor. Prin includerea acestei echipe, vrem să transmitem un mesaj de speranţă tuturor refugiaţilor din întreaga lume", a declarat Thomas Bach, preşedintele CIO.

Echipa refugiaţilor este alcătuită până în acest moment din 43 de sportivi de nivel înalt, anunţă L'Equipe. CIO a anunţat deja în decembrie că a identificat trei atleţi care au fugit din ţările lor şi care ar putea participa la Jocurile Olimpice: o înotătoare din Siria care se antrenează în Germania, un judoka din Congo refugiat în Brazilia şi o iraniancă, practicantă de taekwondo, care se antrenează în Belgia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici