Echipa de Formula 1 Red Bull, amendată cu 7 milioane de dolari pentru încălcarea plafonului de costuri

Campioana de Formula 1, Red Bull, a fost amendată cu 7 milioane de dolari pentru că a încălcat plafonul de buget în sezonul trecut şi va avea cu 10% mai puţin timp în tunelul aerodinamic în următorul an, a anunţat vineri FIA, forul de conducere, conform Reuters.

757 afișări
Imaginea articolului Echipa de Formula 1 Red Bull, amendată cu 7 milioane de dolari pentru încălcarea plafonului de costuri

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a adăugat, într-o declaraţie înaintea Marelui Premiu al Mexicului din acest weekend, că decizia, acceptată de Red Bull, este definitivă.

Rezultatul înseamnă că titlurile Red Bull sunt în siguranţă. Echipa a câştigat campionatele piloţilor din 2021 şi 2022 cu Max Verstappen, precum şi coroana constructorilor din acest an, prima din 2013.

FIA a declarat că echipa cu sediul în Marea Britanie a depăşit plafonul cu 1,864 milioane de lire sterline (2,15 milioane de dolari), dar suma ar fi fost de 432.652 de lire dacă ar fi aplicat corect un credit fiscal fictiv din Marea Britanie.

FIA a anunţat la 10 octombrie că Red Bull a avut o "depăşire minoră a cheltuielilor" şi a comis, de asemenea, o "încălcare procedurală".

Aston Martin, deţinută de miliardarul canadian Lawrence Stroll, a acceptat, de asemenea, că a comis o încălcare procedurală şi a fost amendată cu 450.000 de dolari.

Administraţia FIA privind plafonarea costurilor a recunoscut că Red Bull Racing (RBR) a cooperat pe tot parcursul procesului de revizuire, furnizând informaţii şi dovezi suplimentare atunci când au fost solicitate.

Penalizarea din tunelul aerodinamic va afecta Red Bull mai mult decât amenda, echipa fiind deţinută de marca austriacă de băuturi energizante şi fiind una dintre cele mai bine dotate din grilă.

Rivalii au cerut FIA să fie dură cu Red Bull, argumentând că orice încălcare aduce beneficii pentru acest sezon şi pentru următorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici