Familia Reevei Steenkamp susţine că a refuzat bani de la Pistorius

Familia Reevei Steenkamp, ucisă de Oscar Pistorius, a refuzat o compensaţie financiară propusă de sportiv şi nu-l va acţiona în judecată în civil pentru a obţine daune, a anunţat avocatul părinţilor fostului model, într-un comunicat publicat miercuri.

108 afișări
Imaginea articolului Familia Reevei Steenkamp susţine că a refuzat bani de la Pistorius

Familia Reevei Steenkamp susţine că a refuzat bani de la Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comunicatul face referire la un incident survenit, marţi, la audieri, când procurorul a afirmat că "mama defunctei a spus că nu voia bani plini de sânge", adică 375.000 de ranzi (27.000 de euro) oferiţi de campionul paralimpic, care şi-a ucis iubita în februarie 2013.

Avocatul lui Steenkamp, Petrus de Bruyn, a explicat faptul că Pistorius a oferit 6.000 de ranzi pe lună (430 de euro) familiei Steenkamp, care se confruntă cu probleme financiare, din martie 2013 până în septembrie 2014. Aceste sume nu au fost anunţaţe public, la cererea lui Pistorius.

Familia a anunţat că vrea să returneze aceste sume când îşi va rezolva situaţia financiară.

Pe de altă parte, într-un demers separat, avocaţii familiei Steenkamp au contactat avocaţii lui Pistorius pentru a discuta despre o compensaţie globală de 375.000 de ranzi, în prealabilul unui eventual proces civil.

"Când părinţii Reevei au aflat, au examinat totul amănunţit şi au decis, din diverse motive, că nu vor bani de la Pistorius. De aceea ne-au dat instrucţiuni să nu începem un proces în civil", a afirmat avocatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici