FC Barcelona se alătură lui Real Madrid în lupta împotriva planurilor de investiţii ale LaLiga

  • În urmă cu două zile, Real Madrid a anunţat că dă în judecată La Liga şi CVC Central Partners
  • CVC este fondul de investiţii care a propus o infuzie de capital în La Liga
  • FC Barcelona a informat că a votat împotriva acordului cu CVC
870 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona se alătură lui Real Madrid în lupta împotriva planurilor de investiţii ale LaLiga

Sursa foto: profimedia

Membrii Ligii Spaniole de Fotbal au aprobat acordul, prin care CVC va investi 2,7 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) în La Liga în schimbul a 10% din veniturile sale şi a unei participaţii de 10% în majoritatea afacerilor sale.

FC Barcelona a participat joi la Adunarea Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania (LFP), în cadrul căreia a fost prezentat şi supus la vot acordul cu CVC Central Partners, fondul de investiţii care va deveni partenerul strategic al La Liga.

FC Barcelona, reprezentată de directorul secţiei de fotbal, Mateu Alemany, s-a poziţionat împotriva acordului care, CVC introducând în ultima clipă o clauză care stipulează că drepturile de televiziune ale cluburilor care au votat împotriva moţiunii vor rămâne intacte şi că acestea nu vor fi obligate să primească infuzia financiară care, în opinia celor de la Barcelona, dar şi de la Real Madrid, va afecta următorii cincizeci de ani de activitate ai Ligii.

De notat că Barça, precum şi Real Madrid şi Athletic Club, cele trei cluburi din prima divizie care nu au semnat acordul, consideră că îşi apără sistemele de proprietate bazate pe asociere, cu consilii de administraţie alese de membrii constituenţi, pentru mandate limitate, motive care, spun aceştia, susţin inconvenientul de a accepta ipoteci asupra activelor lor (cum ar fi în acest caz transferul drepturilor de televiziune) pentru următoarea jumătate de secol, având în vedere transformarea permanentă şi evoluţia continuă a fenomenului fotbalistic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici