Federaţia de Darts din România discută pentru organizarea Campionatului European la Bucureşti

Reprezentanţii Federaţiei Române de Darts se află în discuţii cu forul mondial pentru organizarea în 2014 a Campionatului European de Darts la Bucureşti, a anunţat vineri în conferinţă de presă preşedintele Dragoş Dumitrescu.

218 afișări
Imaginea articolului Federaţia de Darts din România discută pentru organizarea Campionatului European la Bucureşti

Federaţia de Darts din România discută pentru organizarea Campionatului European la Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

"Suntem în discuţii avansate cu federaţia internaţională pentru ca în 2014 să organizăm la Bucureşti Campionatul European de Darts, competiţie la care vor participa peste 400 de sportivi. Au anumite standarde pe care trebuie să le respectăm, legate de organizare şi toată logistica necesară organizării unei astfel de competiţii. Practic am primit acceptul verbal, a mai rămas să primim un răspuns oficial", a declarat Dumitrescu.

Sâmbătă şi duminică va avea loc la Bucureşti, Openul Internaţional de Darts al României, competiţie dotată cu premii de peste 7.000 de euro, recompensa pentru locul unu în competiţia destinată barbaţilor fiind de 2.000 de euro. La openul care va avea loc la Rin Grand Hotel vor participa peste 200 de sportivi din 13 ţări europene, dintre care 22 sunt dintre primii 100 cel mai bine clasaţi în topul mondial. Invitatul special al concursului este britanicul Dean Winstanley, vicecampion mondial la darts.

"Organizarea unei competiţii de o asemenea anvergură reprezintă un pas uriaş pentru darts-ul românesc. Dacă privim în urmă, acum câţiva ani darts-ul era un sport practicat de numai câţiva pasionaţi în diverse locuri şi acum avem un sistem de joc foarte bine pus la punct, 14 cluburi profesioniste, o primă participare a echipei naţionale la Cupa Mondială şi jucători bine clasaţi în ierarhiile mondiale", a declarat preşedintele federaţiei Dragoş Dumitrescu la o conferinţă de presă.

Federaţia de Darts din România a fost înfinţată în 2008 şi a organizat până în prezent aproximativ 200 de concursuri la nivel naţional, având 500 de sportivi afiliaţi şi 14 cluburi membre. Din 2010, Federaţia de Darts din România este afiliată la federaţia internaţională

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici