Fundaşul ucrainean Oleksandr Zinchenko, viitor adversar al României la EURO 2024, dispus să lupte contra ruşilor

  • Oleksandr Zinchenko, fundaşul lui Arsenal, spune că s-ar întoarce în Ucraina pentru a lupta în apărarea ţării sale dacă ar fi chemat la război.
  • Jucătorul de 27 de ani a donat deja un milion de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei de acasă în urma invaziei Rusiei în Ucraina în 2022.
  • Fostul jucător de tenis Serghei Stakhovsky a pus mâna pe armă.
235 afișări
Imaginea articolului Fundaşul ucrainean Oleksandr Zinchenko, viitor adversar al României la EURO 2024, dispus să lupte contra ruşilor

Fundaşul ucrainean Oleksandr Zinchenko, viitor adversar al României la EURO 2024, dispus să lupte contra ruşilor

Fotbalistul a spus că mai mulţi dintre foştii săi colegi de şcoală s-au înrolat deja în armata ucraineană.

„Este greu de înţeles că, de curând, am fost în aceeaşi şcoală, ne jucam în curtea şcolii sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să ne apere ţara", a spus el. "Sincer, este atât de greu de acceptat acest lucru, dar este ceea ce este. Nu putem renunţa”, a arătat fundaşul lui Arsenal, potrivit Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat săptămâna aceasta un proiect de lege care reduce vârsta de mobilizare pentru serviciul militar de la 27 la 25 de ani.

Zinchenko şi-a început cariera în Rusia, la Ufa, înainte de a ajunge la Manchester City în 2016, grupare cu care a câştigat patru titluri în Premier League. El a spus că are puţine contacte cu foştii săi coechipieri ruşi.

„De la invazie, foarte puţini mi-au trimis mesaje şi nu pot să-i învinovăţesc, pentru că nu este vina lor. Nu pot să le spun băieţi, faceţi proteste, pentru că ştiu că pot fi trimişi la închisoare”, a mai spus Zinchenko, care va fi adversarul României la EURO 2024.

Nu ar fi singurul sportiv care ia arma în mână pentru a apăra Ucraina. La începutul războiului, jucătorul de tenis Serghei Stakhovsky, s-a alăturat armatei ţării sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici