George Copos: Clubul Rapid costă sub zece milioane de euro

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că doreşte în continuare să iasă din fotbal, precizând că gruparea giuleşteană costă în momentul de faţă sub zece milioane de euro.

267 afișări
Imaginea articolului George Copos: Clubul Rapid costă sub zece milioane de euro

George Copos: Clubul Rapid costă sub zece milioane de euro (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Oficialul rapidist a explicat că un eventual cumpărător primeşte un club curăţat de datorii în urma procedurii de insolvenţă. "Clubul Rapid costă acum sub zece milioane de euro, mult sub zece milioane. Aici este inclus tot, creanţe, tot. Pentru că Rapid va ieşi din insolvenţă curăţat de toate datoriile", a spus Copos.

El a adăugat că deocamdată nu există niciun cumpărător pentru pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la FC Rapid.

"Sunt foarte dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă în fotbal şi îmi doresc foarte mult să ies, la fel ca domnul Badea de la Dinamo. Dânsul a luat o decizie foarte bună. Noi, la Rapid, suntem cei mai transparenţi, suntem în insolvenţă şi absolut totul este la vedere, dar din păcate nu există niciun cumpărător. Am luat o decizie greşită în 2008 când am preluat datorii de zeci de milioane de euro. Trebuia să ieşim atunci din fotbal", a precizat, pentru MEDIAFAX, George Copos.

Acţionarul FC Rapid a mai încercat în două rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008 şi 2009, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher şi Lutz Stache au eşuat.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Mai mulţi creditori, printre care omul de afaceri Fathi Taher, gruparea FC Corvinul Hunedoara şi foşti şi actuali jucători rapidişti au depus contestaţii la tabelul preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA.

Planul de reorganizare a fost depus la 11 martie la Tribunalul Bucureşti în dosarul de insolvenţă al societăţii care administrează gruparea giuleşteană, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici