Germania vibrează la unison pentru Nationalmannschaft, înaintea finalei Cupei Mondiale

Germania vibrează la unison pentru Nationalmannschaft, care visează să câştige în această seară, la Rio de Janeiro, pentru a patra oară titlul de campioană mondială, primul de după reunificarea ţării în 1990.

176 afișări
Imaginea articolului Germania vibrează la unison pentru Nationalmannschaft, înaintea finalei Cupei Mondiale

Germania vibrează la unison pentru Nationalmannschaft, înaintea finalei Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"80,8 milioane de inimi bat astăzi pentru voi", a titrat duminică jurnalul Bild, care a consacrat finalei prima pagină şi încă 54 de pagini.

Milioane de germani vor ieşi probabil pe străzile din Berlin şi din alte oraşe ale Germaniei pentru a urmări finala Cupei Mondiale, calificată deja drept istorică. La meciul de la Rio de Janeiro se va afla în tribună şi cancelarul Angela Merkel, pentru a-i susţine pe elevii lui Joachim Low.

Aproximativ 200.000 de fani se vor strânge în faţa Porţii Brandenburg, aflată în inima Berlinului, unde steagurile în culorile Germaniei sunt omniprezente încă de la începutul Cupei Mondiale.

În magazine, vitrinele au fost aranjate astfel încât să se ţină cont de participarea echipei naţionale la CM: obiectele sunt aranjate astfel încât să formeze culorile negru, roşu şi galben.

"Ce zi! Astăzi Germania poate deveni campioana mondială pentru a patra oară (...) «11»-le nostru a cucerit întreaga planetă cu cele şapte goluri înscrise la meciul cu Brazilia. Chiar şi brazilienii vor ca noi să câştigăm", a menţionat Bild.

Semifinala cu Brazilia, urmărită de 32,57 milioane de telespectatori în Germania, a devenit cel mai vizionat eveniment din istoria televiziunii germane. În această seară, recordul ar putea fi depăşit.

Germanii, pentru care în fotbal doar victoria este frumoasă, au acumulat frustrare în ultimii ani, în care au obţinut rezultate bune şi s-au clasat sus, dar nu au reuşit să câştige niciun trofeu după Euro-1996. Titlul suprem este aşteptat de 24 de ani.

Cotidianul Tagesspiegel scrie că este momentul ca Germania să fie recompensată: "Germania nu are doar creştinismul, islamul şi iudaismul, în al patrulea rând îl are şi pe Zeul fotbal. Şi dintr-un moment în altul Zeul fotbal trebuie să îşi arate recunoştinţa pentru că l-am prezentat lumii".

Tabloidul BZ a folosit de asemenea o metaforă religioasă, atrăgând atenţia argentinienilor: "Voi sunteţi Papa, dar noi suntem Zei". BZ a prezentat şi o fotografie cu cei 11 titulari ai naţionalei Germaniei sub cea a papei Francisc.

După succesul cu 7-1 din meciul cu Brazilia, germanii se văd favoriţi în finală, dar se tem de o nouă dezamăgire.

"Suntem cea mai bună echipă, dar aceasta nu este o garanţie că vom obţine titlul. Totuşi sunt optimist, nu vom lăsa trofeul să ne scape. Astăzi vom deveni campioni mondiali", a spus fostul campion din 1974, Gunter Netzer.

"Nu va fi uşor. Niciodată o echipă europeană nu a câştigat titlul mondial în America latină. Însă cred că noi putem să obţinem trofeul", a afirmat şi Angela Merkel.

Ea a refuzat să facă un protostic în privinţa scorului: "Îmi este indiferent, important este să câştigăm".

Finala Cupei Mondiale, Germania - Argentina, va avea loc, în această seară, de la ora 22.00, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici